Zo veel keuze in eetkamerstoelen. Maar welke kies je? We helpen je.

Eetkamerstoelen kiezen

Er zijn ontelbaar veel eetkamerstoelen, in allerlei materialen. We helpen je in onderstaande blog met het maken van de juiste keuze.

Welk materiaal eetkamerstoel past bij mij?

Meubels uitkiezen is niet makkelijk. Je kijkt namelijk niet alleen naar hoe ze eruit zien, maar ook naar het materiaal. Je hebt bijvoorbeeld een voorkeur voor leer, of juist voor kunststof. Maar misschien wil je het dit jaar een keer anders doen. Je besluit te kiezen voor een ander materiaal eetkamerstoelen dan je nu hebt. Maar welke kies je? Lees snel verder.

Dit zijn de voordelen van de populairste stoffen en materialen

Er zijn talloze materialen waar men eetkamerstoelen van maakt. Toch zijn er een aantal materialen die er met kop en schouders bovenuit steken. De populairste eetkamerstoelen zijn gemaakt van leer, kunstleer of kunststof. Ontdek snel alle voordelen per materiaal, en kom erachter welke stof het best bij jou past.

Leer: stijlvol, luxe en duurzaam

Lederen eetkamerstoel

Leer gaat lang mee, omdat het een stevig materiaal is. Een ander voordeel van leer is dat het een natuurproduct is. Zo zorg je ervoor dat er geen natuurlijke grondstoffen verloren gaan. Je kiest dus voor een duurzaam materiaal. Naast deze voordelen is leer ook gewoon een mooie en tijdloze stof voor op je eetkamerstoelen.

Kunststof: praktisch en kleurrijk

Kunststof eetkamerstoel

Het grootste voordeel van kunststof is dat het tegen een stootje kan. De stoelen zijn onderhoudsvrij, en zijn er ook nog eens in talloze kleuren. Dat heb je bij (kunst)lederen stoelen niet. Heb je dus een modern interieur, en zoek je kanariegele stoelen? Dan raden we je kunststof aan.

Kunstleer: makkelijk schoon te maken en diervriendelijk

Kunstleren stoelen zijn stukken goedkoper dan de leren variant. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk schoon te maken, dus perfect als je thuis kleine kinderen hebt. En niet alleen dat: kunstleer is natuurlijk ook diervriendelijk. Perfect als je een veganistische levensstijl hebt.

Ga voor anders: combineer verschillende eetkamerstoelen

Velvet eetkamerstoel

Nu ken je de belangrijkste pluspunten van de populairste materialen voor op je nieuwe eetkamerstoelen. Nu is het tijd om je nieuwe stoelen te vinden. Wij hebben wel een mooi adres voor je: WoonQ. Ze hebben een ruim assortiment eetkamerstoelen in alle bovenstaande materialen. Bekijk hier alle eetkamerstoelen >

Laat een reactie achter