Zelf een bijzettafel maken

DIY bijzettafel - houten fruitkastjes nachtkastje en bijzettafel en kastje

De salontafel wordt steeds vaker vervangen door één of twee bijzettafels. De bijzettafel wordt ook veelvuldig gebruikt als nachtkastje, of als verhoging om een plant op te zetten. Kortom, de bijzettafel is hét meubelstuk wat je zeker in ieder interieur terugvindt! Zelf een bijzettafel maken is heel eenvoudig, in deze blog geven wij jou inspiratie!

Ideeën om zelf een bijzettafel te maken

Een bijzettafel is dus een meubelstuk die je op verschillende plekken in je woning kunt gebruiken. Ben je creatief en een beetje handig, dan kun je heel eenvoudig zelf een bijzettafel maken!

Bijzettafel van fruitkratjes

Een super functionele bijzettafel kun je maken van gebruikte fruitkratjes. Deze kratjes dien je enkel te schuren en kun je vervolgens lakken of in een gewenste kleur verven. Je kunt deze kratjes vervolgens gebruiken als salontafel, nachtkastje, maar ook als kastruimte!

Deze houten kratjes zijn eenvoudig te verplaatsen en je kunt ze eventueel ook aan de muur hangen. Je hebt direct een plank waar je boeken of tijdschriften in kwijt kunt, of een leuke accessoires! Wil je een smaller kratje voor aan de muur als nachtkastje? Gebruik dan een decoupeerzaag om de bovenste twee lagen eraf te zagen. Schuur de uiteinden en je kunt het lakken/verven en klaar! Laat je inspireren door deze foto’s:

Houten fruitkastjes als nachtkastje - diy woontrendz

Houten fruitkratje als bijzettafel - diy

Houten fruitkratjes als kastruimte

Gehaakte poef als bijzettafel

Ben je écht creatief en handig, dan kun je zelf een poef haken en deze als bijzettafel gebruiken. (Zie ook de leuke fruitkratjes op de foto die als bijzettafel naast de bank gebruikt worden.) De poef is misschien iets minder functioneel om drankjes op te zetten, maar het geeft wel sfeer aan je zithoek én het is dé ideale bijzettafel om met je voeten op te liggen ;-)

Gehaakte gele poef als bijzettafel

Boomstronk als bijzettafel

Als je de natuur in huis haalt, krijgt je huis direct een warmere sfeer en gaat deze leven. Een eenvoudige manier om de natuur in huis te halen, is een boomstronk gebruiken. Een boomstronk kun je prachtig gebruiken als bijzettafel! Zorg voor goed gereedschap om de stronk recht af te snijden, te schuren en te bewerken. Goed gereedschap kun je eenvoudig online kopen via Gereedschapcentrum.nl.

Boomstronk als bijzettafel in slaapkamer

Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter