Zelf eten en drinken meenemen naar je werk: trendy en verantwoord

Lunchbox

Zelf eten en drinken meenemen naar je werk: op sommige werkplekken heb je geen andere keuze, maar heel vaak kun je ook prima in het bedrijfsrestaurant of een leuk zaakje in de buurt terecht, en zie je misschien de noodzaak niet. Toch zijn er hele goede redenen om het wel te doen; je bespaart er bijvoorbeeld een hoop geld mee.

Een stuk goedkoper is het in ieder geval

Wat geef jij wekelijks uit aan eten en drinken dat je tijdens werktijd koopt? Het lijkt misschien mee te vallen, omdat het steeds maar om een paar euro gaat. Maar bekijk je het op weekbasis, dan kan het bedrag toch behoorlijk oplopen. En zeker als je het per maand of zelfs per jaar gaat bekijken kun je er flink van schrikken; van dat geld had je ook een weekje op vakantie gekund of een paar weken boodschappen kunnen doen.

Lunch en wat te drinken meenemen vanaf huis kan een stuk goedkoper zijn dat het steeds ter plekke kopen. Een paar gesmeerde boterhammen kosten je doorgaans nog geen euro, en een flesje met water of een ander drankje vullen kost je ook niet of nauwelijks iets. Pak je het goed aan, of kocht je normaal erg veel, dan kun je zo wel een euro of vijf per dag besparen. Dat is als je fulltime werkt al 25 euro per week, meer dan duizend euro per jaar!

Hoe neem je het mee?

Goed, met zelf wat eten en drinken meenemen naar het werk kun je dus veel besparen. Maar hoe pak je het aan? Wat bammetjes smeren en een flesje water vullen is goedkoop en gemakkelijk, maar dag na dag wel een beetje saai. Om dit vol te houden kun je beter proberen wat meer variatie aan te brengen.

Wat je in ieder geval nodig hebt, is een drinkflesje. De Dopper is populair, omdat je hieruit op verschillende manieren kunt drinken. Bovendien is deze er in veel verschillende uitvoeringen, en kun je er dus eentje kiezen die je leuk vindt. Een dergelijk flesje is goed voor koude drankje. Wil je een warm drankje meenemen, als vervanging voor de koffie die je normaal onderweg koopt? Kies dan voor een thermoflesje-of-beker, dan blijft de boel wel een tijdje warm.

Om te bekijken hoe je je eten kunt vervoeren, en wat je allemaal mee kunt nemen, kun je het best het assortiment van Mepal eens bekijken. Daarin zie je niet alleen broodtrommels, maar ook allerlei oplossingen om salades, soep of andere restjes van maaltijden die je thuis hebt bereid mee te nemen. Zo gooi je thuis ook nog eens een stuk minder weg; heb je iets over, dan neem je het de dag erna gewoon mee naar je werk!

Laat een reactie achter