Zwart & wit met een snufje kleur

Zwart & wit met een snufje kleur

Veelal een recept voor een mooie statement inrichting met karakter. De combinatie zwart & wit is al jaren een succesformule. Jan des Bouvrie heeft het zelfs tot zijn signatuur gemaakt.

Tijdloos kan je het zeker noemen. Je kan het echter helemaal naar 2015 tillen door er interessante en eigenzinnige items aan toe te voegen, zoals bijvoorbeeld een muur vol met zwart/witte posters (helemaal hip dezer dagen, geplakt met washi tape).

Ook mooie geometrische accessoires doen het goed, dat kan een kussen zijn met een print of een minimalistisch vitrine doosje met daarin kleine ‘vreemde’ spulletjes.

Displaybox in het zwart

Bron: Sköna Hem

Wanneer ik al die prachtig gestylde zwart-wit kamers zie heb ik zin om alle meubels uit huis te gooien en er net zo’n prachtig, stylisch verantwoord geheel van te maken.. Maar ach, ik weet dat ik bij het zien van weer andere mooie voorbeelden wederom de boel wil veranderen dus ik houd me in.

Maar hoe zeer ik het een stijlvolle combinatie vind, is het naar mijn idee toch belangrijk om er wat kleur aan toe te voegen zodat je niet een kille, te strakke sfeer in huis krijgt. Wat dat betreft zijn de opties eindeloos en is er voor ieder wat wils. Bijkomend voordeel is dat wanneer je een basis inrichting hebt met zwart-wit en eventueel grijstinten, je heel gemakkelijk van sfeer kan veranderen door er gewoonweg een andere kleur aan toe te voegen.

Kamer zwart, wit en geel

Bron: HGTV

Met de warme tinten, zoals fuchsia, sinaasappeloranje of curry geel creëer je een warme en uitnodigende sfeer in combinatie met het zwart-wit. Terwijl wanneer je het combineert met de meer koele kleuren als oceaanblauw of smaragdgroen je een meer fris en rustgevend geheel krijgt, erg geschikt voor bijvoorbeeld een slaapkamer.

Zwart wit kamer met turqouise

Zwart wit met roze

Bron: That Nordic Feeling

Goud is de trendkleur van dit jaar en zie je nu ook veel terug in combinatie met zwart-wit.

Woontrendz-zwart-wit-met-goud

Bron: Design Sponge

Zelfs de wat minder aanwezige kleuren, zoals de lichte pastel tinten kan je goed combineren met het sterke zwart-wit, je zou het niet zo snel bedenken maar met deze combinatie kan je een prachtige en sfeervolle kinderkamer creëren. De combinatie zwart-wit-pastel kom je vaak tegen in de Scandinavische woonstijl.

Scandinavische kinderkamer zwart wit

Bron: Eef Lillemor

Nou hoef je niet direct een hele muur in de gekozen kleur te verven, het is vaak al genoeg om accessoires toe te voegen zodat je een subtiele toevoeging krijgt. Er zijn zoveel verschillende kleurschakeringen dat er voor iedereen wel wat bij moet zitten. Het belangrijkste is gewoon dat jij en je huisgenoten zich helemaal op hun plek voelen in huis.

Ik ben erg benieuwd met welke kleuren jullie een zwart-witte basis inrichting zouden combineren en op wat voor manier, met grote gebaren of kleine details?

Bron hoofdafbeelding: Stylizimo

2 reacties op “Zwart & wit met een snufje kleur

  1. Astrid zegt:

    Hallo

    Dit jaar ben ik samen gaan wonen en haal veel inspiratie uit de woon ideeen op pinterest. Waar ook de display box.. super gaaf alleen kan ik deze met de waxinelichthouder nog steeds nergens vinden.

    Kunnen jullie helpen dit te vinden?

Laat een reactie achter