17 geweldige ideeën voor een spiegel in je huis

Een spiegel is meer dan een praktisch hulpmiddel dat je in huis zet om te checken hoe je eruit ziet. Het is ook een echt accessoire, dat je aan de wand hangt of ergens neerzet om je woning op te fleuren en een bepaalde uitstraling te geven. Spiegel inspiratie nodig? Bekijk dan onze 17 unieke spiegel ideeën voor in jouw interieur op deze pagina.

Spiegel idee 1: een ronde spiegel

Een ronde spiegel is net wat speelser dan een vierkante spiegel of een standaard spiegel in de vorm van een rechthoek. Tip voor een grote, lege muur: hang hier een grote, ronde spiegel op en de muur valt meteen meer op

Spiegel idee 2: meerdere kleine spiegels bij elkaar

Spiegels hexagon

Vind je het maar saai om een enkele spiegel op te hangen? Hang dan meerdere spiegels bij elkaar op in een unieke samenstelling.

Spiegel idee 3: een grote spiegel op de grond

Spiegel groot slaapkamer

Ideaal als je je outfit wil checken en gewoon erg mooi: een grote spiegel op de grond. Heb je nog wat ruimte over? Dan is dit zeker een aanrader om je interieur op te leuken.

Spiegel idee 4: de spiegel als eyecatcher

Spiegel als eyecatcher

Ben je helemaal gek van jouw spiegel? Maak de spiegel dan de eyecatcher van je interieur door hier een beetje omheen te bouwen en de aandacht naar de spiegel te trekken.

Spiegel idee 5: een spiegel met unieke vorm

Spiegel in unieke vorm

Een spiegel hoeft niet altijd functioneel te zijn. Deze spiegels laten je geen duidelijk spiegelbeeld zien, maar zijn simpelweg prachtig en zeker uniek te noemen. Een spiegel op maat met een unieke look!

Spiegel idee 6: een spiegel als schuifdeur

Spiegel als schuifdeur

Ben je jouw oude schuifdeur zat? Laat dan een spiegel als schuifdeur plaatsen en je hebt een multifunctionele deur om twee ruimtes van elkaar af te scheiden.

Spiegel idee 7: een grote spiegel boven de open haard

Spiegel boven open haard

Veel mensen laten de ruimte boven de schouw leeg. Zonde, want hier kun je prima een mooie spiegel neerzetten.

Spiegel idee 8: een spiegel op maat met unieke elementen van hout

Spiegel in houten plank verwerkt

Heb je veel hout(tinten) in je interieur? Dan is de spiegel met hout echt een verrijking voor jouw inrichting. Uniek, extra natuurlijk en een prima combinatie met andere houten meubels.

Spiegel idee 9: een rechthoekige spiegel met ronde hoeken

Spiegel badkamer afgeronde hoeken

Wil je net even wat anders dan de standaard rechthoekige spiegel, maar staat een ronde spiegel niet mooi in je interieur? Kies dan voor een rechthoekige spiegel met ronde hoeken.

Spiegel idee 10: een spiegel op maat met raampjes

Spiegel raam

De meeste spiegels bestaan uit één geheel, maar je kunt ook een grote spiegel met kleine raampjes aanschaffen. Zo heb je nog steeds een grote spiegel, maar wel een spiegel met een unieke look.

Spiegel idee 11: een verzameling spiegels met unieke vormen

Spiegel in ruitvorm

Eén spiegel is mooi, maar meerdere spiegels is nog mooier. Extra leuk als de spiegels unieke vormen hebben, zoals de vorm van een driehoek of een bloem.

Spiegel idee 12: een kunstwerk van kleine spiegeltjes

Spiegel bloem in eigen vorm boven bed

Neem je tientallen kleine spiegeltjes bij elkaar en plaats je deze spiegeltjes in een unieke vorm, dan krijg je een kunstwerk van kleine spiegeltjes. Erg bijzonder!

Spiegel idee 13: een spiegelwand in je walk-in-closet

Spiegelwand in walk in closet

Heb je een walk-in-closet? Geef deze kast dan dat echte luxe gevoel door een enorme spiegel te plaatsen of spiegelwand te creëren.

Spiegel idee 14: een spiegelwand met unieke vormen

Spiegelwand unieke vormen

Je kunt een spiegelwand maken van een grote spiegel zonder onderbrekingen, maar je kunt ook meerdere spiegels in unieke vormen tegen elkaar plaatsen om een spiegelwand te creëren.

Spiegel idee 15: een spiegelende fotolijst

Spiegel in de woonkamer

Een glanzende fotolijst kan ook als spiegel dienen. Hang je favoriete foto of poster op in een mooie lijst en je hebt een kunstobject en spiegel in één. En ben je de foto of poster in de lijst weer zat? Dan doe je er gewoon een nieuwe afbeelding in.

Spiegel idee 16: een spiegel uit meerdere delen

Spiegel rond in meerdere delen

Steeds meer winkels verkopen spiegels uit meerdere delen, zoals kleine spiegels in de vorm van druppels die je bij elkaar ophangt.

Spiegel idee 17: een grote spiegel in de badkamer

Grote spiegelwand in de badkamer

Een grote spiegel in de badkamer is praktisch, maar het laat de ruimte ook groter lijken. Voor een ruime badkamer met luxe gevoel.

16 reacties op “17 geweldige ideeën voor een spiegel in je huis

Laat een reactie achter