3 HEMA woontrends voor de herfst van 2016!

3 hema woontrends voor de herfst van 2016

Oktober is de maand waarin nieuwe trends in interieurland bekend gemaakt worden en waarin woonwinkels hun nieuwste collectie presenteren. Daarom staat oktober ook wel bekend als dé woonmaand bij diverse winkels, zoals bij de HEMA. Wil jij je woonkamer een make-over geven, dan is dit daar het juiste moment voor!

1. Eén kleur in verschillende kleurtonen

De kleurentrend van het najaar van 2016 is het gebruiken van accessoires van één kleur in verschillende kleurtonen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de volgende combinaties van kleuren:

  • Petrol, mintgroen & donkergroen
  • Zwart, wit & grijs
  • Bordeaux, donkerrood & roze

Woonkleuren herfst 2016 Hema

De HEMA heeft speciale categorieën gemaakt op haar website voor deze kleurtonen. Zo kun je jouw woonkamer of slaapkamer helemaal inrichten in een van deze kleurtonen! Kies je voor de stoere kleuren combinatie van zwart, grijs en wit of ga je voor een luxe sfeer met de petrol-groen tinten? Wil je voor een warm interieur gaan, kies dan voor de rood-tinten kleurencombinatie.

Dit zijn onze persoonlijke favorieten:

Cactuskaars

Cactus kaars Hema

Bekijk de cactuskaars op HEMA

Kussensloop

Kussen hema zwart wit

Bekijk de kussensloop op HEMA

Zwart metalen sterlamp

ster-lamp-metaal-hema-woontrendz

Bekijk de sterlamp op HEMA

Vaas

bordeaux-vaasje-hema-woontrendz

Bekijk de vaas op HEMA

2. Letterverlichting

Een andere trend die we in de voorgaande jaren al zagen is het plaatsen van letters in je interieur. Waar het de voorgaande jaren houten letters waren, is de trend van 2016 letterverlichting.

Letterverlichting

Bij de HEMA kun je zo goed als alle letters van het alfabet krijgen en zo zelf je eigen woorden creëren. Naast de verschillende letters, kun je ook diverse symbolen krijgen als verlichting. Zo kun je kiezen voor de hashtag, de kerstboom of de cactus verlichting.

Letterlampen Hema

3. “Lege” vaasjes als woonaccessoire

Waar we in de voorgaande jaren verschillende type en vormen kaarsen bij elkaar plaatsten als woonkameraccessoire, is de nieuwe trend het plaatsen van verschillende type vaasjes bij elkaar. Kies voor vaasjes van één kleur, maar van verschillende formaten, kleurtinten en motieven. Zo krijg je een speels en toch stoer geheel. Plaats in slechts 1 of 2 vaasjes wat bloemetjes voor een beetje sfeer in je woonkamer.

Hema vaasjes

Laat een reactie achter