Decoratie met takken in huis

Er zijn zoveel manieren om de natuur nog meer terug te laten komen in je interieur. Zo zijn er seizoenen waarin we het gebruik hiervan al sneller vanzelfsprekend vinden, zoals in de lente of in de zomer. Neem bijvoorbeeld de paas-tak of bloesemtakken in een boeket.

Zelf vind ik de herfst en de wintermaanden uitermate geschikt voor het toevoegen van takken in je interieur. Juist door creatief te zijn met dit prachtige natuurlijke materiaal kun je je interieur nog mooier maken.

Door de stormachtige dagen van de afgelopen tijd, is het weer nu eindelijk wat rustiger geworden.

De wind is gaan liggen en daarmee is voor ons dé tijd aangebroken om de natuur in te gaan.

Zoek in je woonwijk, het dichtstbijzijnde park of bos naar losgeraakte takken. Handig om eerst wel te bedenken waar je de tak voor wilt gaan gebruiken. Hieronder wil ik verschillende DIY mogelijkheden laten zien.

DIY decoratie met takken

Tak aan muur DIY

Zoek naar relatief rechte, korte en stevige takken met een uitloper. Deze tak is zeer geschikt voor het maken van een kledinghaak. Een ideale manier om dat nieuwe speciale tasje of je prachtige sjaal aan te hangen. Een perfecte manier om je mooie kledingitems zichtbaar te maken om er nog meer van te genieten. Ook kan je met deze takken een stoere natuurlijke kapstok maken. Zorg dat je de takken netjes afwerkt zodat er geen beschadigingen in je kleding komen.

Kapstok van takken

Je wc-rol op een originele manier ophangen. Zoek naar een niet te dikke tak en één met weinig zijtakjes. Op die manier past de wc-rol er gemakkelijk omheen en rolt deze goed. Zo creëer je een natuurlijke look in je toilet.

WC rolhouder van takken

De tak is ook uitermate geschikt als kledingrek. Een hele functionele en mooie manier om een tak te gebruiken. Bedenk wel goed hoe je het hangsysteem wilt gaan monteren, dit is bijvoorbeeld afhankelijk van hoe zwaar de kleding zal zijn die je aan de tak wilt gaan hangen.

Kapstok van takken

Wanneer je een kinderkamer op wil vrolijken of een origineel cadeau wil weggeven is deze mobiel van takken uitermate geschikt.

Mobiel voor de kinderkamer met takken

Naast de meer algemene manier om takken te verwerken in je interieur kan je in de donkere maanden takken als sfeermaker gebruiken voor je huis. Kies een grote tak met zijtakken. Bevestig aan de bovenkant van de tak een haakje en hang deze met een touwtje aan het plafond. Maak aan de zijtakken lichtjes of andere eenvoudige versiering vast.

Decoratie tak met waxinelichthouders en kaarsen

Voor de kerstperiode vind ik het erg mooi om te kiezen voor eenvoudige, natuurlijke kerstversiering. Zoals een houten ster of houten kerstboom. Deze items zijn ook gemakkelijk zelf te maken.

Decoratie met takken in huis

Kerstboom van houten takken

Dus waar wachten we nog op, snel naar buiten en opzoek naar mooie takken!

Bronnen: The fabulouss cavangerInterior insider100 procentecoShowhomeFashion LandscapeMaison BelleLekker Fris en Vrolijk Kerst.

Laat een reactie achter