3x lampen op tafel

3x lampen op tafel

Je hebt hier al kunnen lezen over verlichting boven de eettafel. Je kunt je helemaal uitleven qua verlichting maar ook moet je letten op welke functie je belangrijk vind. Vandaag laat ik je de trends zien op het gebied van tafellampen.

Een tafellamp schaf je meestal aan om meer sfeer en warmte te creëren op een bepaalde plek.  Daarom ben ik voor jou opzoek gegaan naar de trends op het gebied van sfeerverlichting voor 2017.

Het peertje

Vorig jaar zijn we het peertje ook al tegen gekomen. En nee niet alleen in bouwvalhuizen ;) Het peertje mag gezien worden! Dit jaar hoef je niet alleen te gaan voor een rond exemplaar, er zijn ook hele leuke andere vormen.

Peertje tafellamp

Tafellamp draad

Beton

Ook de betontrend is nog niet weg te slaan uit het interieur en dat vind ik helemaal niet erg. Ik hou van de beton trend! Beton wordt veel gecombineerd met de ‘’peertjes trend’’ die je hierboven hebt kunnen zien. Maar ook de combinatie met hout is erg mooi en geeft een stoere twist aan je interieur.

Tafellamp met hout en beton

Tafellamp met beton

Beton tafellamp

Glas

Dit jaar zien we ook de glazen lamp steeds vaker in het interieur terug komen. En dan vooral met gekleurd glas. Hiermee geef je net dat beetje extra sfeer aan de ruimte. Ook dan is het peertje weer te zien maar het geeft net een iets chiquere uitstraling.

Tafellamp van glas

Glazen tafellamp

Tafellamp stolp

Bronnen: Happyjune , Zuiver , woonexpress , Etsy , cpcollections , Nordikfabrik, Decovert, sterkonline en mooiverlichting

6 reacties op “3x lampen op tafel

 1. Miranda Kroon zegt:

  Dag Loes,
  Kan ik dit gave lampje ergens online kopen?
  Zou jij mij alsjeblieft kunnen aangeven waar? En wat zijn de kosten?
  Hoor graag van me!
  Bedankt,
  Miranda

  • Loes zegt:

   Hoi Miranda,

   welk gave lampje bedoel je? :)
   Aan het einde van het bericht staan de bronnen op volgorde van afbeelding vermeld. Misschien vind je het dan? En anders als je aan geeft welke lamp je bedoelt zal ik het opzoeken voor je!

   Groetjes Loes

 2. Rolf zegt:

  Hallo Loes,

  Kan je ons even laten weten waar de tafellamp met betonnen voet en hout daarop te koop is?
  Je artikel is al ruim een jaar oud, hoop nog ergens te koop!

  Rolf en Ingrid

  • Loes zegt:

   Hoi Rolf en Ingrid,

   excuses voor de late reactie. Maar toevallig ben ik wel een leuk bedrijfje (Hout&betonfabriek) tegen gekomen die dit soort lampen maakt. Bij hen kunnen jullie vast terecht. Op dit moment is de website wel even onbereikbaar maar je zou via instagram of facebook een kijkje kunnen nemen.

   Groetjes Loes

Laat een reactie achter