4 Tips voor het kopen van een dekbedovertrek (mét winactie)

Dekbedovertrek Hema

Wie slaapt er nu niet graag onder een fris, schoon dekbedovertrek? Ik wel, ik ben er gek op! Regelmatig koop ik een nieuw overtrek. Een leuke vernieuwing voor mijn slaapkamer. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een nieuw dekbedovertrek koopt? Lees hieronder mijn 5 tips voor het kopen van een dekbedovertrek én als kers op de taart kun je ook een nieuw dekbedovertrek van de HEMA winnen! Lees snel verder…

1. Materiaal dekbedovertrek

Heel belangrijk is het om te kijken naar het materiaal van je dekbedovertrek. Je kunt dekbedovertrekken kopen van katoen, flanel of bijvoorbeeld satijn. Elk materiaal heeft andere eigenschappen.

Katoenen dekbedovertrek

Er zijn verschillende soorten katoen, zo zijn ook flanel en satijn een katoen soort. Kies je voor een ‘gewoon’ katoenen dekbedovertrek, dan heb je hierin verschil qua kwaliteit. De kwaliteit is afhankelijk van de weefdichtheid en de garen fijnheid.

Het voordeel van een katoenen dekbedovertrek is dat deze het hele jaar door geschikt is. De stof is warm in de winter en geeft verkoeling in de zomer.

Bij de Hema is er t/m eind januari 2017 HEMARKT. Dit betekent kortingen tot wel 70%. Daarnaast is er tot eind januari 20% korting op alle dekbedovertrekken! Ontdek hier alle katoenen dekbedovertrekken van de HEMA.

Flanellen dekbedovertrek

Flanel is gewoon 100% katoen, echter is de katoen aan beide kanten geruwd, waardoor deze heerlijk zacht voelt. Heb je het snel koud, of houd je van een warm bed, dan is een flanellen dekbedovertrek, het dekbedovertrek voor jou.

Een flanellen dekbedovertrek past zich namelijk snel aan aan jouw lichaamstemperatuur en houdt daarnaast warmte vast. Een dekbedovertrek van flanel wordt dan ook vaak gebruikt in de winter.

Deze winter nog lekker warm slapen? Bekijk dan deze flanellen dekbedovertrekken van de HEMA (t/m eind januari 2017 met 20% korting!).

Dekbedovertrek flanel grijs

Satijnen dekbedovertrek

Satijn is fijn katoen wat op een speciale manier geweven wordt, waardoor het glanseffect ontstaat. Een satijnen dekbedovertrek is lekker zacht en valt soepel.

Wil jij jouw slaapkamer extra glans geven? Kies dan jouw satijnen dekbedovertrek uit.

2. Kleur en patroon

De slaapkamer is tegenwoordig ook een kamer die gestyld wordt. Een dekbedovertrek passend bij het interieur van je slaapkamer is daarom ook erg belangrijk. Het overtrek kan zo net jouw slaapkamer dat beetje extra sfeer geven.

Heb jij een witte slaapkamer, dan kun je qua kleur en patroon kiezen voor een uitdagend overtrek. Heb jij een slaapkamer met meer kleur, dan is het advies om juist te kiezen voor een rustiger dekbedovertrek qua patroon en een kleur, passend bij je interieur.

Eerder schreef ik al over de meubeltrend accessoires van 2017. Een trend die ik hier noemde is de kleur olijfgroen: een prachtige natuurlijke, rustige kleur, die je slaapkamer sfeer geeft.

De HEMA heeft een dekbedovertrek waar ik helemaal weg van ben: een wit dekbedovertrek met een tekening van een cactus erop in de kleur olijfgroen!

Dekbedovertrek met cactus

Dit dekbedovertrek met getekende cactus is nu verkrijgbaar van €25,- voor €20,-

Afmeting: 200 x 200 cm
P.s. het cactussen dekbedovertrek is er ook in eenpersoons formaat, nu voor slechts € 14,00!

Bekijk het dekbedovertrek op HEMA

3. Wel of geen instopstrook

Zelf vind ik dit zo’n belangrijk onderdeel van een dekbedovertrek! Een dekbedovertrek zonder instopstrook kun je dus niet instoppen bij je bed. Het gevolg is regelmatig wakker worden van koude voeten. Niet ideaal dus (voor mij tenminste).

Als jij dit ook belangrijk vindt, zorg dan dat je altijd controleert wat voor instopstrook het dekbedovertek heeft!

4. Afmetingen

Dekbedovertrekken kun je kopen in verschillende formaten.

 • Eenpersoons dekbedovertrekken van 140 x 200 cm
 • Tweepersoons dekbedovertrekken van 200 x 200/220 cm
 • Lits jumeaux dekbedovertrek van 240 x 200/220 cm

De standaard breedte maten zijn dus 140, 200 of 240 cm breed. De lengte kan variëren tussen 200 cm en 220 cm (extra lang). Het advies is om een dekbed te nemen die tenminste 20 cm langer is dan jijzelf bent. Ben je zelf dus richting de 2 meter, kies dan altijd voor 220 qua lengte van je dekbedovertrek (en dus ook je dekbed zelf!).

Win een dekbedovertrek van de HEMA!

Geef jouw jaar een frisse start en win een dekbedovertrek van de HEMA! Namens de HEMA mag ik aan een van de lezers van Woontrendz een dekbedovertrek weggeven.

Dekbedovertrek grijs met witte stipjes

Wil jij dit stoere grijs/witte dekbedovertrek met stipjes (240 x 220 cm) winnen? Laat dan in een reactie weten waarom dit dekbedovertrek op jouw bed moet liggen!

Bron hoofdafbeelding: Label of Suze

16 reacties op “4 Tips voor het kopen van een dekbedovertrek (mét winactie)

 1. M. Roubos zegt:

  Ik kom voor het eerst op deze site. Erg leuk. Wij zijn bezig met wat verbouwingen en veranderingen in ons huis. Ook de slaapkamer krijgt een make over, dus zou een nieuw dekbedovertrek zeer welkom zijn. En deze kleur past precies bij het geheel.
  Ik zou er heel blij mee zijn.

 2. Renate zegt:

  Dit wil ik wel winnen! Ben gek op vers opgemaakte bedjes, tot grote ergernis van mijn man want die moet steeds helpen met het bed verschonen!
  Over een paar weekjes ga ik bevallen van ons eerste kindje en dat betekend ook vaak een schoon bedje in de kraamweek! Ik heb nu maar 2 goeie sets dus een 3e zou heel welkom zijn!

 3. Esmee zegt:

  Ik zou heel graag kans willen maken op dit dekbedovertrek. Ik heb namelijk afgelopen kerstvakantie mijn slaapkamer een mini-make-over gegeven. Nu is mijn kamer toch best nog wel druk. Daarom zou dit dekbekovertrek goed passen op mijn, aangezien het dezelfde kleurtoon heeft als mijn vloer. Dat brengt wat rust.

 4. Marleen zegt:

  Ik heb al jaren geen nieuwe dekbedovertrek gekocht en wil heel graag een nieuwe. De overtrek die ik nu heb vind ik niet mooi en is ook verwassen.
  Dit leuke dekbedovertrek van HEMA wil ik graag winnen! Het is ook nog eens precies de juiste maat!

 5. Danielle zegt:

  Leuk dekbed. Past goed bij het inrichten van mijn huis wat gebouwd wordt. Vanaf maart mag ik erin wonen en het zou fijn zijn om de slaapkamer mooi aan te kleden met dit dekbed.

 6. Kelly zegt:

  Wat een supergaaf dekbed overtrek! Ik hou van grijs. Ik heb nu een lichtgrijs en een donkergrijs dekbedovertrek van HEMA. Voor afwisseling past deze dus ook perfect in onze slaapkamer. ik zou het dus heel graag willen winnen!

 7. Evelien zegt:

  Binnenkort gaan mijn vriend en ik verhuizen en het zou dan super leuk zijn om na de slaapkamer geverfd en opgeknapt te hebben, het verder helemaal af te kunnen maken met een nieuw dekbedovertrek!

 8. alinde zegt:

  Wat een inspiratie en tips! Te gek en zo fijn want ik ben altijd vol inspiratie, ben momenteel erg bezig met opleuken van alle vertrekken in huis.
  Om de winter aantrekkelijk te maken en een frisse slaapkamer te creëeren zou dit dekbed wat gewonnen kan worden wel heel mooi zijn. Ik kan hier dan weer eindeloos op variëren met een leuk plaid, kussens enzv enzv.
  Wie weet kan ik dadelijk helemaal los gaan in de slaapkamer om deze helemaal op te leuken.

 9. B. zegt:

  Vandaag kom ik voor het eerst op jullie pagina en als groot Hema-fan word ik meteen heel blij van deze winactie ?
  Een aantal maanden geleden zijn wij begonnen met de aanpak van onze slaapkamer. Hij is nog niet af, maar met het winnen van dit dekbed wordt het direct een stuk gezelliger!

 10. Annemarie zegt:

  Bij mijn verhuizing is de verhuisdoos met dekbedovertrekken en hoeslakens kwijtgeraakt (lees; waarschijnlijk gestolen van mijn stoep tijdens de verhuizing). Hierdoor leef ik nu al 2 maanden met hetzelfde saaie dekbed. Wassen en drogen binnen 1 dag is nog nooit zo’ uitdaging geweest ;-)

 11. Michelle zegt:

  Het grijs/witte dekbedovertrek zou heel mooi staan in onze slaapkamer! Heb meerdere dekbedovertrekken van de Hema en we slapen er heerlijk onder :-)

 12. Wendy van Ojen zegt:

  Super leuke website zeg! Met boordevol tips! En nu zie ik toch deze winactie en nou net wat jullie aangeven een frisse start dit jaar zijn wij dan ook echt opzoek naar een nieuw dekbed! Dus deze winactie komt als geroepen. Nu hopen dat we degene zijn hihi! Liefs Wendy

 13. Hiske Ligtenberg zegt:

  Inmiddels is deze winactie verlopen en gewonnen door Annemarie! Iedereen bedankt voor de leuke reacties. En dit dekbedovertrek is uiteraard ook gewoon te bestellen bij HEMA via de link in het bericht.

  Liefs Hiske

Laat een reactie achter