5 creatieve manieren om je thuiskantoor te verbeteren met een VPN

5 creatieve manieren om je thuiskantoor te verbeteren met een VPN

Thuiswerken is een blijvertje geworden. Dat betekent niet alleen dat je thuis een goed bureau moet hebben, met een fijne stoel en een scherm. Je moet er ook voor zorgen dat je thuiskantoor technisch helemaal in orde is. Dat doe je een goede wifi-verbinding natuurlijk, maar ook een VPN mag niet ontbreken. Hier vind je vijf creatieve manieren om met een VPN je thuiskantoor te verbeteren.

1. Betere connectie met je werkserver

Overal een veilige verbinding met de server van je kantoor? Dat regel je zonder gedoe met een VPN. Een VPN maakt van een afstandje een verbinding met een server. Op die manier kun je thuis veilig inloggen op het netwerk van je bedrijf en alle bestanden in de cloud bekijken. Steeds meer bedrijven maken gebruik van zulke VPN-systemen.

2. Gerichter informatie zoeken in bepaald land

Werken bestaat niet alleen uit het uitvoeren van bepaalde opdrachten. Je moet ook vaak informatie opzoeken. Omdat Google andere resultaten geeft in een bepaald land, is het soms handig als je niet virtueel zoekt naar informatie in het land waar je woont, maar het land waar je informatie voor nodig hebt. Verschillende VPN servers helpen je om het juiste IP-adres voor je zoekopdracht te vinden.

Stel dat je bijvoorbeeld informatie nodig hebt over de Duitse arbeidsmarkt, bijvoorbeeld omdat je daar een werknemer wilt aannemen die op afstand werkt. Dan kun je je VPN afstellen op Duitsland en heel gericht de juiste informatie vinden.

3. Geblokkeerde websites bekijken

Met een VPN kun je website bekijken die normaliter in jouw land geblokkeerd zijn. In Nederland komt dat gelukkig weinig voor, maar in landen als China is dit een vrij normale zaak. Sterker nog, de Chinese overheid doet er zelfs alles aan VPN’s te slim af te zijn.

Als je bijvoorbeeld werkt bij een NGO of als journalist kan een VPN erg belangrijk zijn om bij de juiste bronnen te kunnen komen voor je werk. Een VPN is een handige en creatieve manier om altijd de juiste informatie te kunnen vinden in je werk. Ook op je thuiskantoor.

4. Extra beschermingslaag voor je wifi

Een VPN is niet alleen een handige tool om informatie in een ander land te zien of verbinding te maken met de server van je werk. Een VPN kan namelijk ook een soort veilige tunnel maken tussen twee apparaten die via het internet zijn verbonden. Dat versleutelt informatie die je verzendt en maakt alles wat je doet een stuk veiliger, zelfs als je al wifi gebruikt op je thuiskantoor.

Je kunt een VPN dus goed gebruiken als extra beschermingswal voor je computer. Bijvoorbeeld samen met een virusscanner. Op die manier wordt het voor hackers moeilijker om jouw bestanden te stelen.

5. Gebruik je VPN als je even de deur uit gaat

Thuiswerken doe je niet alleen op je thuiswerkplek. Je wilt misschien ook wel eens de deur uit tijdens het werken. Wellicht is er een leuk barretje of koffietentje bij je om de hoek? Je kunt daar maar beter niet de openbare wifi gebruiken voor je werk. Op die manier maak je het hackers wel heel makkelijk om toegang te krijgen tot je bestanden. Met een VPN is het wat veiliger om deze openbare wifi’s te gebruiken.

Dit is artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter