5 signalen dat je toe bent aan een nieuw toilet

Toilet

Ieder mens besteedt dagelijks een deel van de dag op het toilet. Het is dan ook geen verrassing dat een toilet na jaren van intensief gebruik aan vervanging toe is. Echter kan het lastig zijn om te beslissen wat je moet doen bij problemen: het toilet repareren, een nieuwe wc kopen of de kwalen simpelweg accepteren? In onderstaande blog vind je enkele signalen die je kunnen helpen bij deze keuze.

Barsten in het reservoir of de pot

Als je regelmatig plasjes water aantreft bij de wc of merkt dat je toilet veel meer water verbruikt dan vroeger, kan er sprake zijn van een barst in het waterreservoir of de toiletpot. Door deze barst kan het toilet gaan lekken. Dit kan vervolgens leiden tot waterschade in je toilet, badkamer, of zelfs de onderliggende ruimtes (bij een badkamer op een hogere verdieping). Deze potentiële schade gecombineerd met de hogere waterkosten, is verre van ideaal. Je doet er dan ook goed om om een nieuwe wc aan te schaffen.

Het toilet is vaak verstopt

In 2017 deed een merkwaardig verhaal de ronde over Zwitserse toiletten die verstopt raakten door briefjes van 500 euro bij drie restaurants en een bank. In die situatie hoefden de toiletten gelukkig maar één keer ontstopt te worden totdat het probleem verholpen was. Mocht jij niet te maken hebben met geld dat op mysterieuze wijze in het toilet terecht komt, maar wel met een toilet dat regelmatig verstopt raakt, dan zou je kunnen overwegen om een nieuwe wc aan te schaffen. Check wel even eerst bij de loodgieter of het probleem niet ergens in de afvoerpijp ligt. Is dit niet het geval, denk er dan over na om het toilet te vervangen

Het toilet is oud

Alhoewel een toilet geen grijze haren krijgt, wordt hij wel op een gegeven moment bejaard. Hier en daar doen zich wat problemen voor, niet alles gaat even makkelijk meer en langzamerhand neemt de nieuwe generatie het over. Nieuwere modellen zijn doorgaans een stuk efficiënter op het gebied van waterverbruik en zullen minder ouderdomskwaaltjes vertonen. Door de keuze te maken voor een nieuw toilet, bespaar je dus op de lange termijn geld. Doorgaans overwegen mensen hun toilet te vervangen na een jaar of 25.

De problemen blijven aanhouden

Blijft het toilet vaak doorlopen, is er standaard iedere maand een loodgieter in huis of ben je zelf elke zaterdagmiddag aan het klussen aan de wc? Dan moeten ergens de alarmbellen gaan rinkelen, en is het verstandig om te investeren in een nieuw toilet. Een plaats waar je iedere dag tijd doorbrengt moet geen constante bron van ergernis zijn. Daarnaast zijn de constante loodgieterrekeningen en de vele tijd die je aan het klussen doorbrengt het op de lange termijn niet waard. Een nieuw toilet kan dan zelfs een goedkoper alternatief zijn.

Je bent ontevreden met het toilet

Komt er iedere keer dat je de toiletruimte inloopt een gevoel van ergernis naar boven? Ben je ontevreden met de vorm of grootte van de wc, of heb je misschien liever een inbouwtoilet? Er zijn zoveel mogelijkheden in de badkamer dat de kans groot is dat je na verloop van tijd niet meer blij bent met je wc. Als je merkt dat dit soort gevoelens de boventoon voeren, ben je simpelweg toe aan een nieuwe wc. Doe wat inspiratie op online, bezoek een showroom en ga voor dat droomtoilet!

Laat een reactie achter