5 tips om energie te besparen in je woning

Woontrendz-5-tips-om-energie-te-besparen

Energiebesparen is misschien niet het meest voor de hand liggende onderwerp als het gaat om woningtrends maar wist je dat je dit ook op een ‘hippe’ manier kunt doen? Er zijn hele leuke accessoires en manier om je woning aan te kleden, die je tevens een lager energieverbruik opleveren. Dat is dus én leuk voor je woonkamer én leuk voor je energierekening!

#1 Isolerende gordijnen

Via je ramen verlies je erg veel warmte. Vooral als je een woonkamer hebt met van die mooie klassieke, hoge ramen kun je ervan uitgaan dat hier in de winter behoorlijk wat warmte door vervliegt. Een goede oplossing hiervoor zijn isolerende gordijnen. Qua afmeting is het vooral belangrijk dat ze in ieder geval tot boven je verwarming komen (als deze bij jou onder het raam zit). Dus op de vensterbank. Anders stook je alsnog voor de mussen…

#2 Hoogpolig vloerkleed

Heb jij ook altijd last van koude voeten? Dat hoeft geen reden te zijn om de verwarming een graadje hoger te zetten. Een mooi hoogpolig vloerkleed biedt hier een stijlverantwoorde oplossing. Altijd een zachte en warme ondergrond onder je voetjes!

#3 Een hip kleedje op de bank

Er is toch niets heerlijker dan lekker op je bank zitten, kopje thee, Netflix. Je kent het. Wat is er dan lekkerder om (samen?) onder een fijn kleedje te kruipen? Zo’n kleed met een mooi motiefje dat bij je inrichting past staat de rest van de week ook gewoon leuk op je bank. Tijdens je filmavondje pak je het er dan gemakkelijk bij!

#4 Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat regel je de temperatuur in je woning. Dat kan ook op afstand door middel van een app. De thermostaat werkt samen met de (slimme) meter in je meterkast. De slimme thermostaat is een mooi schermpje aan je muur waar je veel informatie op kunt instellen. Denk aan de temperatuur in- en buitenshuis, je energieverbruik de afgelopen periode en op dit moment.

#5 Een nieuwe koelkast

Vooral als je op dit moment een wat oudere koelkast hebt is het rendabel om een nieuwe aan te schaffen. De oude variant verbruikt namelijk nog veel stroom, in tegenstelling tot de nieuwere exemplaren. Deze zijn een stuk zuiniger. Een goede reden om toch die knalrode, Amerikaanse koelkast eens aan te schaffen.

Wil jij nooit meer te veel betalen voor de energie die je verbruikt? Door energie vergelijken en vervolgens over te stappen van leverancier heb je altijd het goedkoopste energiecontract. Het online vergelijken van contracten en overstappen is binnen 10 minuutjes geregeld en je bespaart er zó €350,- mee!

2 reacties op “5 tips om energie te besparen in je woning

  1. Pingback: Zo maak jij jouw huis duurzamer anno 2021 - Woontrendz

Laat een reactie achter