Geen lelijke radiatoren meer in huis wanneer je kiest voor vloerverwarming

Woonkamer vloerverwarming

Wist je dat vloerverwarming energiezuiniger is dan radiatoren? En wist je dat het ook nog eens ruimtebesparend is? Je hoeft namelijk geen radiatoren (verwarmingen) meer in je huis te hebben! Dat betekent meer ruimte voor leuke meubels, accessoires of planten in je interieur!

De voordelen van vloerverwarming

1. Lage stookkosten

Wie wil er nu niet besparen? Met vloerverwarming heb je lagere stookkosten dan met verwarming via radiatoren. De watertemperatuur kan namelijk betrekkelijk laag gehouden worden, om toch de ruimte te verwarmen. Doordat de warmte van onderaf optrekt, voel je eerder de juiste warmte. Hierdoor kun je de thermostaat al snel 2°C lager zetten dan bij het verwarmen via radiatoren. Je verbruikt hierdoor al snel zo’n 20% minder energie.

2. Geen radiatoren meer in huis

Ja en nee, dit voordeel geldt namelijk niet voor elke woonruimte. Wanneer het vloeroppervlak groot genoeg is, zijn er inderdaad geen radiatoren meer nodig. In kleine ruimtes kan vloerverwarming echter onvoldoende zijn en moet deze ondersteund worden door een radiator. Dit geldt bijvoorbeeld in een badkamer. (Al is een radiator daar weer enorm handig om de handdoeken op te laten drogen!)

Vloerverwarming badkamer met radiator

In een woonkamer, eventueel in combinatie met een woonkeuken, kan vloerverwarming voldoende zijn. Je kunt in zo’n geval dus voor grote ramen kiezen, of bijvoorbeeld voor grote openslaande deuren naar de tuin. Je hoeft dan geen radiatoren onder de ramen te plaatsen, zoals in veel ‘oude’ huizen het geval is. Dit betekent dus veel ruimtebesparing!

3. Het kan bijna bij elk type vloer

Okee, dit is niet direct een voordeel ten opzichte van radiatoren. Maar het is wel een voordeel van vloerverwarming dat het bij vrijwel elk type vloer geplaatst kan worden. Dit komt doordat er maar lage watertemperatuur die gebruikt wordt, wat ook direct weer energiebesparend is.

4. Gelijkmatige warmte

Vloerverwarming zorgt ervoor dat het gehele vloeroppervlakte gelijkmatig verwarmd wordt. Dit betekent dus niet zoals met radiatoren dat het dichtbij de radiator warm is en in het midden van de kamer koeler.

5. Minder stof verspreiding

Een ander voordeel van de gelijkmatige warmte door vloerverwarming is dat hierdoor er minder lucht verplaatst wordt en er dus ook minder stof door de kamer gaat. Dit komt doordat er bij vloerverwarming gebruik gemaakt wordt van stralingswarmte.

6. Met blote voeten lopen & spelen op de vloer

Heerlijk met blote voeten door je huis kunnen lopen, óók in de winter. Dat kan met vloerverwarming. En heb je kleine kindjes? Ook voor hen is het ideaal! De vloer is lekker warm, zo kunnen ze gerust op de vloer spelen.

Vloerverwarming op blote voeten lopen

Betrouwbare partner

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare partner voor jouw nieuwe verwarming? Kijk dan eens naar de vloerverwarming van CVkoopjes. 99% Van hun klanten beveelt hun aan en ze krijgen een gemiddeld cijfer van een 9,2. Kortom: goede service én een goede prijs!

Laat een reactie achter