8 manieren om een blokhut te gebruiken

Blokhut

Heb je altijd al gedroomd van een mooie blokhut in je tuin? Je bent niet de enige! Steeds meer mensen schaffen namelijk een blokhut of tuinhuis aan. Een blokhut is niet alleen functioneel, maar geeft daarnaast ook een mooie uitstraling aan je tuin.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden bij het aanschaffen van een blokhut. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook kan een blokhut geheel naar eigen wens of op maat gemaakt worden. Maar naast al deze uiterlijke mogelijkheden zijn er ook veel functionele mogelijkheden van een blokhut. In dit artikel lees je hoe je een blokhut kunt gebruiken.

Functies van blokhutten

Een blokhut is multifunctioneel en voor vele verschillende doeleinden te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opbergruimte, werkplaats of speelruimte. Deze en nog een aantal andere gebruiksmogelijkheden zetten we hieronder voor je op een rijtje:

Als hobbyruimte

Heb je een hobby waar je graag veel tijd aan besteed? Een blokhut is de ideale plek om je hobby uit te oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je eigen fotostudio, fitness studio, een kledingatelier of een schilderkamer. Op die manier kun je in alle rust je hobby uitvoeren.

Als werkplaats

Tegenwoordig werken steeds meer mensen vanuit huis. Vaak wordt er dan gewerkt in de keuken of op zolder. Hier word je snel afgeleid door huishoudelijke klusjes of rondrennende kinderen. Een blokhut is ideaal om in te richten als kantoor! Op die manier heb je je werkspullen op één plek liggen en hoef je die spullen niet constant op te bergen.

Als opbergruimte

Een blokhut is een ideale oplossing om je gereedschap, fietsen, tuinmeubelen en andere spullen op te bergen. Wanneer je je blokhut als opbergruimte gebruikt, is het belangrijk om te bepalen of je ramen in je blokhut wilt hebben. Er kan op die manier van buitenaf bekeken worden wat er in de blokhut ligt. Dit maakt de blokhut gevoeliger voor inbraak.

Blokhut als opbergruimte

Als speelruimte

Een blokhut kan ook heel goed als speelplek voor de kinderen dienen. Zo struikel je niet meer iedere keer over al het speelgoed. Door van jouw blokhut een speelparadijs voor kinderen te maken hebben de kinderen een eigen plekje om ongestoord te spelen, en heb jij geen last meer van rondslingerend speelgoed.

Als tweede woonkamer

Een blokhut kan ook heel goed dienen als tweede woonkamer. Op die manier gebruik je de blokhut als een verlengstuk van je woonkamer, maar dichter bij de natuur. Zo kun je ongestoord relaxen en ontspannen. Want niks is fijner dan in de zomermaanden, en misschien al wel lentemaanden, heerlijk te genieten van je eigen tuin!

Als gastenverblijf

Komen er familieleden of vrienden op bezoek en blijven ze logeren? En heb je gebrek aan ruimte in huis of wil je graag je privacy behouden? Ook dan is een blokhut de ideale oplossing. Met een eenvoudige inrichting van de blokhut kun je al heel snel een gezellig verblijf creëren. Hou er wel rekening mee dat er een aparte ruimte moet komen voor de douche en het toilet.

Een wellness

Veel mensen dromen over een wellness in de tuin. Over een heerlijke eigen plek om te relaxen en tot rust te komen. Hier is een blokhut een oplossing voor. Plaats hier bijvoorbeeld een sauna in en, afhankelijk van de ruimte, eventueel een jacuzzi, ligstoel, kleedkamer, douche en fitnessapparatuur.

Een bar/mancave

Wil je een plek waar je gezellig met je vrienden en familie kunt borrelen? Maak dan van je blokhut een bar of mancave. Zo kun je ongestoord genieten en hoef je je niet druk te maken over rommel en geluidsoverlast in huis. Omdat de blokhut afgescheiden is van het huis, heb je echt een privé plek voor jezelf.

Een reactie op “8 manieren om een blokhut te gebruiken

  1. Pingback: De blokhut: koop ‘m of maak ‘m zelf! - tuintaferelen.nl

Laat een reactie achter