Een echte klassieker, de chesterfield bank

Een echte klassieker, de chesterfield bank

De Chesterfield bank is nog altijd razend populair en daarmee een tijdloze en iconische bank. Door de opvallende knopen en opgerolde armleuningen is hij direct herkenbaar en uniek in zijn soort. Maar wat maakt deze Britse bank nou zo bijzonder? Wij zochten het voor je uit en laten je zien hoe je deze stoere maar toch ook klassieke bank kan toepassen in jouw interieur.

Hoe herken je een echte Chesterfield bank

Allereerst is er een onderscheid te maken in de ‘echte’ Chesterfield bank en de ‘neppe’ variant. Wanneer er sprake is van een neppe Chesterfield bank zie je dit vaak terug in de afwerking en het materiaalgebruik. De originele Chesterfield banken horen een massief houten onderstel te hebben. Door deze toepassing is de bank oersterk en niet kapot te krijgen. Daarnaast zijn de gecapitonneerde knopen van de bank bevestigd aan de houten constructie. En is de bank afgewerkt met echt runderleer. Vaak wordt er gedacht dat Chesterfield een merknaam is, dit is echter niet correct. Chesterfield is een Britse meubelstijl uit eind achttiende eeuw en in de plaats Chesterfield ontstaan. Een echte Chesterfield bank is dus niet te herkennen aan een merknaam, maar aan de traditionele stijl en materiaalkeuze.

Tijdloos en toe te passen in iedere woonstijl

Het leuke aan deze bank is dat hij in ieder interieur geweldig staat! Van vintage tot klassiek, je kunt deze bank in elke woonstijl kwijt. Naast de verschillende kleuren zijn er ook een heleboel mogelijkheden in stijl en afwerking. Combineer deze bank met een modern, industrieel of vintage interieur en je hebt en ware eyecatcher in huis! Zoals je kan zien in onderstaande voorbeelden is dit icoon goed te mixen met de moderne en trendy woonstijlen van dit moment.

Chesterfield bank in Scandinavisch interieur

Chesterfield bank in botanisch interieur

Stel je eigen Chesterfield bank samen

De Chesterfield banken worden helemaal op maat gemaakt en zijn daarmee compleet naar wens samen te stellen. Kies je eigen kleur, materiaal en afwerking. Naast de geschikte afmeting en kleur, kun je ook de juiste stijl uitzoeken die bij jouw interieur past. Niet alleen banken, maar ook een fauteuil, chaise longue, bureaustoel of voetenbank zijn in deze look beschikbaar. Tevens is de diepte van de zitting aan te passen waardoor je helemaal comfortabel kunt genieten op jouw eigen Chesterfield meubel.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje in de showroom van Springvale. Hier kun je volop inspiratie opdoen en de Chesterfield stijl in het echt ervaren.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Springvale

Laat een reactie achter