Bestel je kunstgras online

Kunstgras

Het gras is altijd groener bij de buren. Een bekende uitspraak die menigeen doet wanneer het echt waar is. In typische zin. Groene tuinen en mooie grasvelden zijn helemaal van deze tijd en dat is iets wat iedereen natuurlijk wil hebben.

Dat is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Voorheen moest je altijd nog naar het tuincentrum, verschillende kaartjes lezen om de perfecte fit voor je tuin te vinden en dan ook nog alle rollen in de auto laden om mee naar huis te nemen. Als het dan wel op voorraad is. Nu kan je gemakkelijk en snel online je kunstgras bestellen. Bekijk alle soorten, prijzen en eigenschappen van verschillende kunstgrasmatten in één oogopslag.

Wat is kunstgras?

Voor de één is het een duidelijk begrip, voor de ander is het toch niet helemaal duidelijk. Het is duidelijk dat kunstgras een neppe versie van gras is. Je kan het zien als matten van een kunststof materiaal wat gebruikt wordt als vervanging van gras. Denk bijvoorbeeld bij voetbalvelden en hockeyvelden. Als je hier gras bij gebruikt, kan het slecht zijn voor het lichaam, de prestaties maar het gras is ook niet sterk genoeg om alle trappen en schade te herstellen die het oploopt. Dan is kunstgras een handig alternatief.

Kunstgras is tevens een in populariteit stijgend alternatief voor in de tuin.  En je kan gemakkelijk kunstgras online bestellen. Maar waarom is kunstgras tegenwoordig zo populair?

Waarom kunstgras in plaats graszoden?

Kunstgras kent verschillende voordelen ten opzichte van echt gras. Zo hoef je niet op te passen als je over het gras heen loopt, het kan toch niet zo snel kapot, hoef je niet elk jaar opnieuw te zaaien, ben je geen tijd kwijt aan maaien, je waterverbruik verminderd omdat je niet hoeft te sproeien, je hebt nooit meer die lastige grasvlekken in de kleding van je kinderen, je hebt geen modder in de tuin na een hevige stortbui en je hebt minder last van onkruid in je grasmatten.

Dit zijn dan ook de voornaamste redenen om te kiezen voor kunstgras in plaats van echt gras. Daarnaast is kunstgras altijd groen. Dus als het buiten grijs en grauw is, heb je nog steeds een fleurige en vrolijke tuin. Ook als al je bosjes kaal zijn en de bloemetjes nog niet bloeien. Het is ook nog eens goed voor je mentale gesteldheid.

Omdat je veel minder onderhoud hebt, minder geld kwijt bent en de kleding van je kinderen niet om de haverklap hoeft te wassen, is kunstgras een populair alternatief aan het worden. Als je kunstgras in de tuin hebt, kunnen je buren pas echt zeggen dat het gras altijd groener is bij de buren.

Kunstgras uitkiezen

Het is niet zo dat er maar één soort kunstgras bestaat. Nee, kunstgras gaat steeds echter lijken en heeft verschillende kenmerken waar je wel even op moet letten. Denk aan de dichtheid van de matten, de lengte van de sprieten, de kleur en de hardheid van de kunststof. Een zachte mat is beter als je spelende kinderen hebt en een mat met meerdere sprieten per vierkante meter kan echter lijken.

Daarnaast is de prijs ook een belangrijk punt. Wat is het verschil per mat en waar betaal je extra voor? Dit zijn vragen die ik je aanraad om jezelf te stellen bij de aanschaf. Dan weet je zeker dat je nooit teveel betaalt en het juiste kunstgras in huis haalt.

Laat een reactie achter