De nieuwste trends op het gebied van kunstgras

Kunstgrastrends

De herfst is volop in gang, wat betekent dat de natuur over niet al te lange tijd zijn kleur verliest. Niet alleen de bomen raken kaal, ook het gras verliest haar groene kleur. De laatste jaren is me juist in deze tijd van het jaar opgevallen dat er steeds meer mensen kiezen voor kunstgras. In dit artikel lees je de nieuwste trends op het gebied van kunstgras.

Natuurlijke uitstraling

Dat kunstgras volop in ontwikkeling is blijkt wel als we kijken naar de uitstraling van het gras. Door het toevoegen van verschillende kleuren groen (soms zelfs wel 8 verschillende tinten) is het niet meer te onderscheiden van een echte grasmat. Dat kunstgras niet natuurlijk oogt is dus al lang geen reden meer om niet voor een kunstgrasmat te kiezen.

Kunstgras natuurlijke uitstraling

Gekroesd kunstgras

Om het gras zo natuurlijk mogelijk te laten lijken wordt er gebruikt gemaakt van gekroesde vezels. Dit om de grasmat een minder “perfecte” look te geven. Een nieuwe techniek die ervoor zorgt dat het gazon er natuurlijker uitziet.

Ondergrond voor een kindvriendelijke tuin

Niet onbelangrijk is de ondergrond van het kunstgazon. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Waaronder de foam valdempende ondergrond. Ideaal voor een tuin waar kinderen in spelen. Ook dakterrassen en balkons kunnen deze ondergrond gebruiken. Hij is namelijk waterdoorlatend en egaliseert de ondergrond. Een perfecte ondergrond dus voor onder de speeltoestellen in de tuin.

Voordelen kunstgras

Nog even een aantal voordelen op een rijtje t.o.v. een gewoon gazon.

  • Nooit meer grasmaaien
  • Nooit meer sproeien
  • Geen last van mos of onkruid
  • Het hele jaar door een groen gazon
  • Lange levensduur (10-25 jaar)

Heb je last van hooikoorts, ook dan is kunstgras ideaal. Daarnaast is de vezel UV bestendig en is daardoor bestand tegen alle weersomstandigheden van de 4  seizoenen.

Genoeg voordelen om eens te kijken naar een kunstgrasmat. Nog niet helemaal overtuigd? Vraag dan een gratis sample aan bij buitengewoonkunstgras om kunstgras in je eigen tuin te beoordelen.

Een reactie op “De nieuwste trends op het gebied van kunstgras

  1. Finish-Building.nl zegt:

    Hmm, was nog een beetje sceptisch over het kunstgras, maar sinds ik dit artikel heb gelezen, heb ik nu wel een ander perspectief. Groetjes, Carla

Laat een reactie achter