Combineren met lef!

Combineren met lef!

Patronen. Je hebt ze in allerlei soorten, vormen, kleuren en maten. Of het nu grafisch, of juist met bloemen is, het kleurt je styling. Zeker voor in je interieur. Zelf heb ik het niet toegepast in mijn huis, alleen die wens is er wel. Alleen welk patroon kies je dan, of valt daar nog in te combineren om net iets meer lef te tonen.

Lef klinkt goed, ik ga voor het laatste, ik combineer!

Patronen voor in huis

Patronen, en zeker verschillende patronen, kan druk ogen. Zeker als het in een kleine ruimte is. Zoek altijd de beste ruimte uit om patronen te combineren. Een lange wand is mogelijk, kies dan het gedeelte van de muur die het meest belicht is.

Ga je echt flink tekeer, zoek dan een plek waar je niet altijd tegen aan kijkt, zoals dat stukje muur tussen de woonkamer en de keuken, of de gang en nog het meest veilige, het toilet.

Natuurlijk behang met planten print

Door met kussen, gekleurde vaasjes en een stoere lamp te stylen kan je nog eens afwisselen. Zoek je toch meer rust, houd dan de kleuren iets rustiger. Zoals met groen en de trend, de kamerplanten.

Patronen combineren

Het idee van de combinatie in patronen komt van een vriendin. In eerste instantie door haar combinatie van sloophout behang met effen kistjes en fotolijsten met zwart/wit illustraties.

Inmiddels heeft zij haar behang vervangen door een grafisch chevron patroon met nog steeds de kistjes in pastel kleuren. Een combinatie van patronen die rust en ruimte creëert.

Chevron print behang

Houd je van bloemen? Waarom dan alleen verse bloemen op tafel. Bloemenpatronen komen namelijk overal terug. Behang, vloerkleden, prints, stoffen, meubels en zelfs vazen.

Soms wat kitch en wellicht wat hysterisch, maar leuk staat het wel. Heerlijk zomerse folklore.

Bloemen patroon

Mijn voorkeur gaat uit naar een wand in het toilet, of een stukje op de slaapkamer. En het hoeft niet heel druk, het mag best in rustige pastelkleuren. Waar wil jij een los gaan als het gaat om de combinatie van patronen?

Bronnen: 79ideas.org, athomeinlove.com, vtwonen.nl, presenttime.com, Piet Hein Eek

Laat een reactie achter