Grafische vormen in interieur

Grafische vormen in een interieur

Een groot kenmerk van de Scandinavische interieurtrend is de grafische touch. Maar dat dit niet alleen met deze interieurtrend samenhangt zal je in deze blog duidelijk worden.
 Zoals hierboven te lezen is houdt een grafische toevoeging in dat er veel met lijnen of figuren gespeeld wordt. Daarnaast zijn teksten ook een leuke grafische toevoeging aan je interieur.

Grafisch:

Wat te maken heeft met voorstellingen in lijnen of figuren.

Hoe verwerk je grafische vormen in een interieur

Grafische prints komen terug in behang, accessoires, textiel of in de vormgeving van je meubels. Door gebruik van grafische vormen kan je optisch enorm veel creëren in je interieur. Je kunt een ruimte groter laten aanvoelen maar ook veel sfeer toevoegen.
Ik wil jullie graag inspireren hoe je dit op een eenvoudige manier kan toepassen.

Wat zo leuk is aan de grafische interieurtrend is dat je het niet snel fout kunt doen. Je kan het toepassen in een strak en modern interieur, maar ook in een retro of modern landelijk interieur.

Door grafische prints te combineren met zwart en wit geeft het veel rust in je interieur, maar hou jij meer van een knallend interieur dan is het natuurlijk erg leuk om kleur te combineren. Vooral neon kleuren en pasteltinten doen het erg goed met grafische vormen.

Je kan het klein aanpakken door enkel wat schilderijtjes met een tekst aan de muur te hangen of op je dressoir te plaatsen. Ook in vazen en accessoires zijn grafische vormen op dit moment veel terug te vinden.

grafische-vormen-interieur-1

grafische-vormen-interieur-2

grafische-vormen-interieur-3

grafische-vormen-interieur-4

Maar houd je erg van de grafische trend dan kan je het natuurlijk ook groots aanpakken.
 Denk hierbij bijvoorbeeld aan behang of wandpanelen. Maar ook in een tegelvloer of gordijnen kan het een supergoed effect geven.

Eén wand behangen met een grafisch behang geeft een speels effect in de ruimte en zorgt ervoor dat je direct veel sfeer in huis haalt. Contrast versterkt vaak het grafisch patroon, dit contrast hoeft niet kleurrijk te zijn, ook grijs en wit geven een contrast samen. 
Door verder met eenvoudige elementen te werken blijft je interieur dan toch een bepaalde rust uitstralen.

Grafische vormen in interieur

Bij een retro interieur komen grafische vormen ook goed tot hun recht. Hierbij is kleur wat meer van toepassing en mag het geheel wat drukker overkomen. Door het te combineren met ‘old school’ items en natuurlijke materialen zet je een perfecte retro look neer.

Vind jij een hele wand erg overdreven? Dan kan je natuurlijk ook enkel een paneeltje bekleden met deze leuke behangetjes, dit is als wanddecoratie ook erg leuk aan de muur te plaatsen.

grafische-vormen-interieur-6

grafische-vormen-interieur-7

Heb jij de grafische vormen trend al in huis?

Laat hieronder een reactie achter of deel je inspiratie met ons via social media!

Bronnen: Miadomo, vtwonen, Bloomingville, Kleine Zebra

2 reacties op “Grafische vormen in interieur

  1. Femke zegt:

    Wat een leuk en duidelijk artikel Jeanine! Ik hou enorm van de Scandinavische woonstijl en speur regelmatig diverse blogs af.. De volledige muur of een wandpaneel met een design is voor mij ’to much’ maar laat dit wel terugkomen in schilderijtjes en kussenhoezen e.d. Super leuk allemaal!

  2. Kyra zegt:

    Gaaf he die verschillende designs! Ik heb een prachtige zitzak gevonden met zo’n bontlaag. Heerlijk in de wintermaanden maar voor nu ook geweldig met dit weer.

Laat een reactie achter