Creëer licht en ruimte in de badkamer

Creëer licht en ruimte in de badkamer

Heerlijk tot rust komen onder de douche of in bad en genieten van de warme dampen en geuren. Het gevoel van ontspanning en rust die je kent van een spa of sauna. Hieronder geven we een aantal ideeën en tips om je badkamer efficiënt en mooi in te richten.

Ontspanning in bad of onder de douche

Een badkamer is een ruimte waar ‘s ochtends gehaast wordt gedoucht om snel door te gaan naar school en naar het werk. ‘S avonds is er juist meer behoefte aan rust en ontspanning. Iedereen heeft een plek nodig waar je helemaal tot ontspanning kan komen en dat is voor veel mensen in de badkamer. Een rustgevende sfeer creëer je door gebruik te maken van grote elementen zoals een grote spiegel of bijvoorbeeld een douchewand tot aan het plafond. Twee eyecatchers die een badkamer een rustige uitstraling geven.

Efficiënt inrichten van de badkamer

Als je met meerdere personen in de badkamer bent dan is het snel onhandig. Een badkamer moet daarom niet alleen ruimte uitstralen maar ook ruimte bieden.

Met een schuifdeur voor de douche bespaar je ruimte in de badkamer.

Een douchewand met schuifdeur laat een badkamer ruimtelijk ogen en biedt tegelijkertijd meer bewegingsruimte doordat de schuifwand niet hoeft te draaien.

Creëer licht in je badkamer

Heb je liever een draaiende douchedeur? Kies dan voor een smalle douchedeur met eventueel een zijpaneel. Een smalle douchedeur heeft een kleine draaicirkel waardoor deze beter in een kleine ruimte past. Soms is het handig als de douchedeur van -90 tot +90 graden kan draaien. Deze douchedeuren kun je dan zowel naar binnen als naar buiten openen.

Het effect van een grote spiegel

Een badkamer ruim laten lijken? Een spiegel maakt de badkamer optisch groter. Dit geldt ook voor een kleine badkamer. Door te kiezen voor een brede spiegel maak je meer gebruik van de volle breedte van de badkamer en creëer je ruimte. Het is handig en ziet er vaak ook heel stoer en rustgevend uit. Naast het optisch groter worden van de badkamer biedt een brede spiegel ook nog een ander voordeel. Je kan gewoon naast elkaar voor de spiegel staan. Wel zo makkelijk!

Grote spiegel in de badkamer

Industriële look voor de douchewand

Als je de industriële stijl helemaal geweldig vindt, dan kun je deze ook in de badkamer toepassen. De industriële look in de badkamer zie je de laatste tijd steeds vaker terugkomen.

Douchewand zwart omlijst

Tegenwoordig hoeft een douchewand met industrieel kader niet meer van staal of aluminium te zijn. De kaders kunnen ook met een zwarte keramische verf op het glas geprint worden. De verf is natuurlijk 100% krasvast en waterbestendig. Wel zo handig en eenvoudig schoon te maken. Deze douchewanden worden op maat gemaakt en zijn sterk en duurzaam.

Een glazen badkamerdeur

Een glazen deur komt weer helemaal terug in het interieur. Ook voor een badkamerdeur wordt steeds vaker voor een glazen deur gekozen. Het voordeel is dat er meer “natuurlijk: licht naar binnen komt. Een bijkomend voordeel is dat de overloop ook meer licht ontvangt vanuit de badkamer.

Glazen binnendeur op maat satijnglas

Een badkamerdeur wordt in het kader van privacy vaak van satijnglas gemaakt. Satijnglas (ook wel melkglas genoemd) is semi-transparant glas waar je niet doorheen kan kijken maar laat wel licht door. Deze glazen deuren voor de badkamer kunnen met een vrij/bezet slot geleverd worden. Ideaal!

Wat past in mijn badkamer?

Door je douchewand of douchedeur op maat te laten maken, past hij 100% zeker in jouw badkamer. Bovendien kun je zelf de looks van het beslag kiezen zodat je zelf de uitstraling van de douchedeur of douchewand bepaalt. Bij een maatwerk douchewand minimaliseer je het beslag tot alleen het noodzakelijke beslag voor de stevigheid. Hierdoor zie je veel meer glas en dit straalt luxe en ruimte uit. Vaak hoef je alleen maar de breedte en hoogte op te geven en maakt de fabrikant het glas passend met het gekozen beslag. Ga je voor zekerheid? Laat het dan door een ervaren vakman inmeten. Dan weet je zeker dat het goed komt.

Naast “gewoon” glas zijn er nog veel meer glassoorten die gebruikt kunnen worden als douchewand of douchedeur.

Denk eens aan “brons” of “grijs” getint glas.

Bestel hier een gratis proefmonster en bekijk het thuis. Kies daarnaast altijd voor gehard veiligheidsglas. Gehard veiligheidsglas is 5 keer zo sterk als gewoon glas en als het breekt dan breekt het in duizenden onscherpe deeltjes. Wel zo veilig in de badkamer.

Een douchewand, douchecabine of douchedeur op maat hoeft niet veel duurder te zijn dan een standaard maat maar brengt wel een aantal voordelen waar je een lange tijd van kan genieten.

Douchedeur op maat bevestigd op zijpaneel

Een douchewand, douchecabine of douchedeur op maat hoeft niet veel duurder te zijn dan een standaard maat maar brengt wel een aantal voordelen waar je een lange tijd van kan genieten.

Laat een reactie achter