De lente komt eraan: zo maak je je tuin gereed

Tuinset lente klaar maken 2022

De lente kom steeds dichter bij. Het duurt niet lang meer voordat het weer tijd is voor bloeiende bloemen, een stralende zon en fluitende vogels. Het moment dat we weer lekker kunnen genieten van het buiten leven. Om in de lente optimaal te kunnen genieten van je tuin, zijn hier wat tips!

Buitenkeuken en tuinset

Wie wil het nou niet? Een buitenkeuken in je tuin! Wanneer het lekkere weer er aan komt, verheugd iedereen zich er weer op om heerlijk buiten te kunnen eten en koken. Je hoeft hier natuurlijk niet meteen een buitenkeuken voor aan te schaffen, een barbecue is ook voldoende. Naast dat je buiten je eten kan gaan klaarmaken, wil je natuurlijk ook comfortabel en gezellig buiten kunnen zitten. Kies een mooie tuinset zoals de Wicker tuinset.

Tuinverlichting

Gezellige buitenverlichting in je tuin maakt het een stukje sfeervoller. Vooral als de warme dagen er straks aan komen en je de gehele avond buiten kan blijven zitten. Voor extra gezelligheid werken kleine lampjes vaak het beste. Plaats er meerdere in je tuin op verschillende plekken zodat alle hoeken van de tuin wordt belicht. Voor extra sfeer in je tuin kan je het beste gaan voor warm, dimbaar licht. Naast tuinverlichting kan je ook kaarsen plaatsen, dit geeft dan ook een mooie sfeer. Daarnaast kunnen de kaarsen ook gebruikt worden om aroma’s te verspreiden tegen insecten zoals muggen.

Overkapping verplichting pergola tuin

Terrasverwarmer

Naast dat je een vuurschaal of een vuurkorf voor meer sfeer in je tuin kan plaatsen. Heb je tegenwoordig ook mooie terrasverwarmers waarmee je jouw tuin gezellig kan maken. Met een terrasverwarmer kun je ook op de iets koudere dagen langer buiten zitten met gezelschap.

Overkapping

Tegenwoordig is het een trend geworden om een overkapping te plaatsen in je tuin. De tuin wordt steeds meer bij ons huis betrokken en we willen er  tijd door brengen. Door het plaatsen van een overkapping wordt dit een extra woonkamer buiten. Je kunt het aankleden met leuke Wicker tuinstoelen. Ga bijvoorbeeld voor hangstoelen. Deze zijn tegenwoordig helemaal in.

Er zijn dus veel verschillende manieren om je tuin nog gezelliger te maken voor de lente. Wanneer het warme weer er aan komt, geniet jij zo heerlijk van jouw tuin!

Laat een reactie achter