De leukste hobbies van Nederland in 2022

De leukste hobbies van Nederland in 2022

Nog steeds zijn er mensen die moeite hebben om een leuke hobby te vinden. En dat terwijl er toch mogelijkheden genoeg zijn. Wil je nou twee vliegen in één klap slaan, ga dan aan diamond painting doen. Je maakt dan en een mooi kunstwerk en je komt bovendien heerlijk tot rust. En dat is in deze hectische wereld geen overbodige luxe.

In het rijtje met kleuren en het maken van legpuzzels

Niet voor niets was een aantal jaren geleden kleuren ineens weer een hype. Volwassenen beginnen te kleuren en daarvoor werden speciale kleurboeken gemaakt. In dat geval ging het net een zozeer om het resultaat, het succes zit ‘m vooral in het feit dat mensen zo heerlijk tot rust kwamen. Zoals dat met legpuzzels ook het geval is. Nog steeds scheppen veel mensen er een groot genoegen in om legpuzzels van tenminste duizend stukjes te maken. In dat rijtje van hobby’s past diamond painting ook.

Prima te vergelijken met een schilderij

Kies je voor diamond painting, dan maak je en een heel mooi kunstwerk dat de gelijkenis met een schilderij prima aankan en bovendien kom je echt tot rust. Zeker in de drukke wereld waarin we leven is dat vaak geen overbodige luxe. Mensen die al aan diamond painting doen, zeggen dat ze voelen dat de stress en drukte als het ware van ze afglijdt. En dat is nou ook precies de bedoeling.

Kleine steentjes waarmee je een voorbedrukt en zelfklevende canvas in kleurt

Diamond painting is het met kleine steentjes inkleuren van een voorbedrukt canvas. Dat canvas is zelfklevend. Op het canvas vind je allerlei cijfers en letters die corresponderen met de cijfers en letters van de kleine steentjes. Vervolgens is het gewoon een kwestie van de juiste kleur steentjes op het canvas plaatsen. Dat laatste doe je met een pincet. Om het pakken van de steentjes gemakkelijker te maken, duw je de punt eerst in een meegeleverd stukje hars.

Wat betreft de patronen heb je echt veel te kiezen

Wat betreft de patronen; je hebt echt heel veel te kiezen. Populair is diamond painting met dieren. Je kunt echter ook kiezen voor bloemen, bekende mensen of beelden uit de natuur. Je kunt eveneens werken met een eigen foto. Dan is het gewoon een kwestie van uploaden en je krijgt snel het bedrukte canvas geleverd. Ook wat betreft het formaat heb erg veel te kiezen. Als beginner kies je beter eerst voor een klein formaat om zo te ontdekken of dit ook echt een hobby voor jou is.

Laat een reactie achter