De raamdorpel trends van 2022

De raamdorpel trends van 2022

Dé trends voor raamdorpels in 2022: strak en modern vs. de vintage look. Wat past het beste bij jouw exterieur? Hou je van vintage en heeft een oude look echt jouw voorkeur of ben jij de early adopter die helemaal warm wordt van de nieuwste moderne trends? In deze blog lees je hoe je je huis net dat beetje extra geeft met matchende vensterbank buiten!

Vintage landelijke look

De echte vintage-lovers kunnen hun hart ophalen bij hardstenen raamdorpels. Deze beauty’s zijn eyecatchers pur sang. Wat maakt deze natuursteen zo bijzonder en charmant?

Belgisch hardsteen heeft de neiging lichtjes te verkleuren en dat is wat het gesteente volgens zovelen zo charismatisch maakt. De gebruikssporen vertellen op den duur een eigen verhaal en dat maakt raamdorpels van hardsteen ook erg geliefd bij liefhebbers van vintage en landelijke interieurs. Verder is het te herkennen aan de kleine fossielen in het gesteente. Deze witte spikkels shinen prachtig in het zonlicht en laten huizen van buiten tot leven komen. Magisch!

Moderne industriële look

Een andere trend is de moderne, industriële look. Het is helemaal hip om bijvoorbeeld visgraat parket te combineren met zwarte stalen deuren en frames. De dynamische combinatie van hout en staal onderstreept het industriële karakter en dit kan perfect worden doorgetrokken met raamdorpels van basalt. Basalt raamdorpels zijn bij deze interieurs het middel om als verlengstuk van het interieur te dienen en je thuis nét die finishing touch te geven. Basalt heeft een paar hele fijne eigenschappen voor liefhebbers van modern: het is een zeer hard gesteente, waardoor het een stuk minder krasgevoelig is. Daarnaast verkleurt het niet, waardoor een raamdorpel er jarenlang uitziet als nieuw!

Er zijn verschillende partijen die je perfect kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Een voorbeeld van zo’n partij is Kerels van Steen, ambachtelijke vakmannen met pure passie voor het product!

Laat een reactie achter