De voordelen van een goed matras

De voordelen van een goed matras

Een goed matras kent vele voordelen! Maar waar ligt dat precies aan en hoe weet je of een matras goed is? In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van een goed matras. Zo weet jij straks welk matras bij jou past én geniet je van een goede nachtrust! Lees snel verder. 

Vering & ventilatie

Wil jij een matras 180×200 bestellen voor jouw kingsize bed, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag. We snappen namelijk dat het lastig kan zijn om tussen alle verschillende matrassen een keuze te maken. Om een goede keuze te maken is het allereerst belangrijk om te kijken of het veringssysteem van het matras goed is. Hoe meer veren, hoe beter de ondersteuning en hoe comfortabeler het matras ligt. We raden aan om een matras uit te kiezen met minimaal 260 veren per m2. Naast het aantal is ook de kwaliteit van de veer van belang. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer de ondersteuning en veerkracht van het matras goed blijven. Gemiddeld gaat een pocketvering matras van hoge kwaliteit 8-10 jaar mee! 

Daarnaast is het ook goed om te letten op de ventilatie van een matras. Een matras dat goed ventileert blijft langer hygiënisch en kan vocht gemakkelijker afvoeren. 

Waar moet ik nog meer op letten?

Naast de vering is ook de vulling van het matras belangrijk. Een matras kan gemaakt zijn van verschillende materialen, met elk hun eigen voor- en nadelen. Traagschuim werkt bijvoorbeeld drukverlagend, maar kan erg warm aanvoelen. Koudschuim is stevig, biedt een goede ondersteuning en voelt juist koel aan. Daarnaast heb je ook nog matrassen gemaakt van latex. Welk materiaal je ook kiest, het is belangrijk dat het matras aan jouw wensen voldoet! 

Waarom is een goed matras belangrijk?

Een goed matras biedt de juiste ondersteuning en is de tegelijkertijd comfortabel. Zo word je de volgende dag zonder klachten wakker en kun je vol energie aan de dag beginnen! Ondanks dat een matras vaak een flinke investering is, is het zeker de moeite waard. 

Verschillende formaten, welke past bij mij?

Hoe groot is je bed en welk type matras is geschikt? Heb je een eenpersoonsbed of ben je op zoek naar een matras voor een kingsize bed? Door de grootte van het bed te kennen, kun je  veel andere opties uitsluiten. Een populair tweepersoons matras is een matras 160×200. Ook zijn veel verschillende eenpersoons en twijfelaar matrassen te vinden! 

Goed matras = goed slapen 

Heb jij jouw favoriete matras uitgekozen? Super! Met een goed matras geniet jij van een goede nachtrust. Wel is het belangrijk om proef te slapen. Bij veel winkels heb je de optie om het matras te testen, dit raden wij zeker aan! 

Een reactie op “De voordelen van een goed matras

  1. Pingback: Hoe kies je het juiste matras? - Woontrendz

Laat een reactie achter