De voordelen van een hout beton schutting

Tuinafscheiding

De combinatie van hout en beton als schutting is een populaire keuze. Niet zo gek, aangezien deze vorm van tuinafscheiding veel voordelen met zich meebrengt. Om je een beter beeld te geven hiervan, lichten wij een aantal voordelen hieronder toe.

Levensduur

Voor een goede schutting kun je een houten tuinschermen kopen, alleen kan het hout na verloop van tijd gaan rotten doordat het in contact staat met de grond. Wanneer je voor een hout beton schutting kiest, zal het houten schuttingdeel op een houten onderplaat bevestigd worden en staat deze niet meer in contact met de grond. Dit zal de levensduur van schutting ten goede komen, welke houtsoort je ook kiest. Daarnaast kan er door het beton geen onkruid onder de schutting groeien, waardoor dit makkelijker bij te houden is. Naast de levensduur, zal de tuinafscheiding een stuk steviger staan doordat de tuinschermen tussen betonpalen bevestigd worden.

Uitstraling

Op zoek naar een moderne en tegelijkertijd natuurlijke schutting? Dan is een hout beton schutting kopen een erg goede keuze! Hierbij kun je helemaal zelf bepalen hoeveel nadruk er op het hout en op het beton wordt gelegd. Zo zijn er hoge betonplaten beschikbaar met prachtige motieven. Kies bijvoorbeeld voor een strak rotsmotief die een stoere look heeft, of het leisteenmotief die een prachtige natuurlijke steenuitstraling heeft.

Ook wanneer je van de voordelen van het beton wilt genieten, maar de houten look het mooist vindt biedt een hout beton schutting de uitkomst. De betonnen onderplaten zijn namelijk ook in een lage variant verkrijgbaar, waardoor het hout niet in aanraking komt met de grond en het beton niet ver boven de grond uitkomt, wat een subtieler effect geeft.

Tuinschermen

Naast de verschillende mogelijkheden voor het beton, zijn er talloze houten schuttingdelen die gebruikt kunnen worden. Zo heeft een schutting van blank douglashout een prachtige, frisse uitstraling, terwijl bruin geïmpregneerd grenenhout juist weer een mooie warme look geeft aan de tuinafscheiding. Voor een moderne schutting kan er ook gekozen worden voor zwart gespoten grenenhout, die door de diepzwarte kleur een prachtig chique effect heeft.

Voor een stevige tuinafscheiding zit je met een hout beton schutting zeker goed. Daarbij is er door de talloze combinatiemogelijkheden van betonnen onderplaten en tuinschermen een passende optie voor bijna elke tuin. Kijk vooral nog even verder online voor alle mogelijkheden, zodat je precies kunt zien welke hout beton schutting bij jouw tuin past!

Laat een reactie achter