Dit zijn de trends voor je dak

Dit zijn de trends voor je dak

Het dak van je huis, hoe trendy kun je daar nou mee zijn? Op verrassend veel verschillende manieren. Wij geven je een paar inspirerende ideeën en geven je gelijk wat tips om je dak tiptop in orde te houden. Van regelmatig je schoorsteen vegen tot een bijzondere manier van isolatie en nog meer.

Groen op het dak

Je ziet het steeds meer, platte daken met een weelderige groene begroeiing. Ziet er geweldig uit, maar is ook nog eens een hele slimme vorm van isolatie. De dakgoot schoonmaken is misschien wel wat vaker nodig, maar verder levert het vooral veel voordelen op.

Je draagt bijvoorbeeld bij aan de afvoer van water. Er valt tegenwoordig steeds meer regen en de riolen kunnen dat niet allemaal aan. Een groen dak helpt om een deel van dat water op te vangen. En zeg nou zelf: als je vanuit je tuintje op een schuur met een groen dak uitkijkt ziet dat er toch ook gewoon leuk uit?

Daarnaast maken groene daken de omgeving leefbaarder. Ze helpen om de lucht te zuiveren en dat is vooral in druk bewoonde gebieden een groot voordeel. Het is dan wel belangrijk dat er meerdere groene daken in een buurt zijn.

Dus kijk eens of je meer buren kunt overtuigen om een groen dak te nemen. In sommige gemeenten kun je er zelfs subsidie voor kijken. Altijd even het navragen waard!

Zuinig met zonnepanelen

De tijd dat je met die grote zwarte panelen uit de toon viel in de buurt is definitief voorbij. Steeds meer mensen zien de voordelen van zonnepanelen in. Logisch natuurlijk, want wie wil er nu niet milieuvriendelijk bezig en gelijk flink besparen op de energierekening?

En het goede nieuws voor designliefhebbers: ze zien er ook steeds vaker gewoon mooi uit. Zo zijn er moderne panelen die volledig diepzwart van kleur zijn, zodat je niet al die verschillende vakjes ziet.

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan zonnepanelen die er echt goed uit zijn. Zo zijn er al panelen in de maak die er gewoon net zo uitzien als de dakpannen die je op je dak hebt liggen.

Een reactie op “Dit zijn de trends voor je dak

  1. Pingback: Dit zijn de trends voor je dak – huurjemeubels.nl

Laat een reactie achter