Een complete slaapkamer kopen, zo kies jij de juiste!

Mijn huis inrichten vond ik het leukste onderdeel van mijn verhuizing 2,5 jaar geleden, maar ook zeker een van de moeilijkste. Bij de inrichting moet je namelijk met heel veel factoren rekening houden. Niet enkel met je smaak en behoefte nu, maar je moet ook vooruit kijken. Wat zou je over 5 jaar nog leuk vinden en wat heb je over 5 jaar misschien nodig? Als je namelijk vooruit kijkt, kun je een weloverwogen keuze maken, waar je écht jaren van kunt genieten. Dus daarom hierbij voor jou mijn tips, zodat jullie de juiste keuze maken als jullie een nieuwe complete slaapkamer kopen!

Wat heb je in je slaapkamer nodig?

De vraag klinkt makkelijk, maar dit kan meer zijn dan je verwacht! Natuurlijk heb je een bed en een kast nodig, maar misschien nog wel meer. Zelf heb ik mijn slaapkamer ingericht met een bed, kast en 2 bijpassende nachtkastjes. Ook wilde ik graag een soort commode, maar helaas paste deze niet meer qua ruimte, door de keuze voor een grote hoekkast.

De kleding van de dag, waar hang je die?

Daarnaast heb ik een stang aan de zijkant van mijn kast laten hangen, waar ik de kleding van de dag aan kan hangen en mijn vriend hangt zijn kleding over een stoel. Aan zo’n stang en die extra stoel in de slaapkamer denk je misschien niet direct, maar deze is wel enorm handig.

Wel of geen bijpassende nachtkastjes?

Toen ik mijn slaapkamer uitkoos, twijfelde ik over de nachtkastjes. Wel of niet doen, of koop ik gewoon ‘iets simpels’ los erbij? Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de complete slaapkamer set en ik heb daar geen moment spijt van gehad. Waarom? De slaapkamer is nu echt 1 geheel. Zodra ik de kamer binnenloop voel ik de rust.

Mijn slaapkamer is één geheel, ik voel de rust zodra ik de slaapkamer binnenloop.

Voor de slaapkamer van mijn stiefzoon en stiefdochter hebben we voor een simpelere kast gekozen, zonder nachtkastjes. Nu hebben we hier spijt van. Ze zijn er vaak en missen die extra opbergruimte. De oplossing is nu een ander, niet bijpassend, kastje naast het bed en een stoel, want bijpassende nachtkastjes kan ik niet vinden. Het gevolg? Een rommelige slaapkamer waar de spullen altijd overal liggen.

Stel deze vragen aan jezelf voordat je een nieuwe slaapkamer koopt:

  • Hoeveel ruimte heb ik in mijn slaapkamer en wat past?
  • Hoeveel kastruimte heb ik nodig?
  • Welke indeling van de kast heb ik nodig? (hangkleding, ligkleding, ondergoed en sokken)
  • Hoe groot moet mijn bed zijn?
  • Wat voor extra accessoires heb ik nodig in mijn slaapkamer? (stoel, spiegel)

Denk bij het geven van antwoord op deze vragen niet alleen aan nu, maar ook aan wat je zou antwoorden over 5 jaar. Je wilt toch niet elke 5 jaar een nieuwe complete slaapkamer moeten kopen?

Kastruimte in een slaapkamer

De kast was voor mij het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer toen ik deze moest inrichten. Het bed wist ik al hoe ik deze moest hebben, maar de kast was een uitdagend project. Er moest namelijk genoeg plek zijn voor de kleding van mij, maar ook die van mijn vriend. Niet alleen onze dagelijkse kleding, maar ook de werkkleding en sportkleding. En waar zetten we onze schoenen neer? Voor het ondergoed en de sokken wilde ik lades, dus de kast moest ook lades hebben. En een geïntegreerde spiegel leek mij ook wel handig, hoef ik die niet meer los op een muur te hangen.

Daarnaast hebben wij in ons appartement geen opbergruimte of kelder. De stofzuiger had geen plek. Zodoende hebben wij voor een hoekkast gekozen, waarbij de stofzuiger in de hoek van de kast kan staan.

In de slaapkamer van mijn stiefzoon en stiefdochter hebben we een kast staan waarbij de lades in de kast zitten. Dit betekent dat je eerst de deur moet openschuiven en daarna pas de lade kunt opendoen om het ondergoed te pakken. Persoonlijk vind ik dit niet praktisch en een volgende keer zou ik hier dus ook niet weer voor kiezen.

Zorg voor direct toegankelijke lades in je kledingkast in de slaapkamer, is een stuk makkelijker!

En nu jullie! Hoe gaan jullie de slaapkamer (opnieuw) inrichten? Kiezen jullie wel of niet voor een complete slaapkamer?

Bron foto’s: Woonenzo.nl

Laat een reactie achter