Een extra afgeschermde ruimte maken in je huis?

Een extra afgeschermde ruimte maken in je huis?

Wanneer het gaat om het opbergen van spullen zijn er veel mogelijkheden, denk aan een extra kast, opbergboxen enzovoorts. Maar wanneer het gaat om extra ruimte die nodig is om bijvoorbeeld je fiets(en) op te bergen dan wordt het een ander verhaal. Bij de meeste huishoudens in Nederland staat er wel een fiets. Als er kinderen zijn, staan er vaak zelfs meerdere fietsen. Zeker wanneer je meerdere fietsen moet opbergen is de ruimte in de schuur al snel te klein om dit op een praktische manier te doen.

Toch is het mogelijk! Je kunt de fietsen eenvoudig ophangen met een fiets ophangsysteem. Er bestaan zelfs meerdere fiets ophangsystemen, zoals haken of wandhouders. Zo heb je bijvoorbeeld de ParkinHook BTL 26 wandhouder die geschikt is om fietsen tegen de muur te hangen. De haak wordt met twee schroeven tegen de muur geplaatst en je hangt je fiets eraan op met het voorwiel. Je kunt meerdere haken tegen de muur hangen, liefst op verschillende hoogtes zodat de sturen niet in elkaar kunnen haken.

Ophangsystemen voor elke fiets

Zoals gezegd kun je eenvoudig wat extra ruimte maken door je fiets of meerdere fietsen op te hangen. Je ziet steeds vaker dat mensen hun fiets graag in huis hebben. Dat komt omdat de fiets die ze hebben soms heel speciaal is, soms erg duur, maar ook omdat ze mooi zijn om naar te kijken. Eigenlijk hangen ze hun fiets op, zoals een ander een schilderij ophangt. Daar zijn speciale ophangsystemen voor.  Die ophangsystemen zijn, ook zonder fiets, mooi  om aan de wand te hebben hangen.

Een echte blikvanger is bijvoorbeeld het fiets ophangsysteem D-Rack Wandmontage Aluminium. Deze is gemaakt van aluminium in zilver of zwarte keur met houten front. Heb je niet de behoefte om je fiets op te hangen aan de muur in de kamer waar je zit, maar is je kamer wel groot genoeg? Dan kun je misschien een extra ruimte maken door het plaatsen van een (glazen) wand.

Een extra ruimte maken door een wand te plaatsen

Als je een extra afgeschermde ruimte wilt maken in je huis kun je in een bestaande ruimte ook een wand plaatsen. Om meer licht in de ruimte te houden kun je een glasplaat op maat gebruiken voor de wand of voor een deel van die wand. Als je kiest voor een hele glazen scheidingswand dan bestaat die wand uit één of meerdere glazen wandpanelen. Hier kun je op verschillende manieren ook een deur in laten plaatsen. In de meeste gevallen zal die deur voorzien zijn van een bovenlicht zodat lampen, die aan het plafond hangen, niet geraakt kunnen worden door de deur.

De glazen scheidingswand zorgt ervoor dat tocht én geluid wordt verminderd. Heb je een grote woonkamer dan kun je hier ook een glazen scheidingswand tussen laten plaatsen. Zo behoud je wel het ruimtelijk overzicht, maar kun je de stookkosten flink omlaag brengen. Je kunt een glazen scheidingswand geheel op maat laten maken en ze kunnen worden gecombineerd met andere scheidingswanden. Hierdoor kunnen in je huis eenvoudig meerdere ruimtes worden gemaakt.

Laat een reactie achter