Een ode aan mint

Ik ben al een paar jaar fan van de kleur ‘mint’. Eigenlijk al voordat de winkels vol lagen met deze kleur. Toen zag je hier en daar sporadisch wat accessoires liggen. Maar gelukkig is ie nu door veel winkels in het hart gesloten. En ik heb inmiddels genoeg keuze uit al die leuke kaarsen, plaids, kussenhoesjes, theepotjes en meer.

Ik ben er helemaal happy mee!

Bruikbaar in alle stijlen

Accessoires met mint

Mint en pasteltinten

Wat ik zo leuk vind aan deze kleur is de frisse uitstraling en de veelzijdigheid. In combinatie met andere zachte pastel tinten krijg je een schattige, lieflijke uitstraling.. maar in combinatie met ruwe materialen als hout & metaal en grijze tinten is ie toch een stuk stoerder.

Mint industrieel interieur

Mint kastje

En dan zie je ook meteen dat deze kleur in veel verschillende woonstijlen gebruikt kan worden zoals bijvoorbeeld in een Scandinavische slaapkamer of juist een retro kinderkamer.

Plaid mint kleur

Kinderkamer met mint kleur

A splash of colour… of…  a hint of mint

Toen ik deze kleur zag in de vorm van een pot verf, wilde ik meteen een hele muur ermee versieren. Ik vond dan ook deze twee overdadige toepassingen die mij erg aanspraken, zoals deze prachtige houten vloer in mint, had ik nog nooit eerder op deze manier gezien. En een statige badkuip op pootjes, echt een droom om hier een bad in te nemen.

Mint vloer

Badkuip mint

Maar ik kan me ook voorstellen dat je het liever gebruikt als een subtiele kleur touch, wat ook goed mogelijk is natuurlijk!

Een klein wekkertje of een lampenvoetje kunnen al een mooie kleur toevoeging aan je interieur zijn.

Wekker mint kleur

Lampvoet mint

Nu ben ik erg benieuwd, zijn er nog meer fan’s? En hebben jullie een hint of mint of misschien wel meer dan een ‘hint of’’ in je huis verwerkt? Ik zie het graag!

Bronnen: EtsyFantas-tischI am lazy katThe JungalowPinspireDocteurwoodUmbraleDecor8Skonahem79 ideas en Sadalewis.

Laat een reactie achter