Een rondje door de tuin, het hele jaar door!

Een rondje door de tuin, het hele jaar door

Een geliefd accessoire in veel woonkamers is een prachtige bos bloemen. Veelzijdig omdat je in een interieur met ton-sur-ton kleuren dankzij bloemen makkelijk van kleuraccent kan wisselen en met het type bloem een woonstijl kan benadrukken.

In 2016 met het oog op de lente nemen we afscheid van de traditionele boeketten en gaan we over de top! Kleurexplosies van snijbloemen waar je energie van krijgt!

Less is more? More is more!

De bossen bloemen worden steeds uitbundiger. We laten het groene blad achterwege en kiezen voor luchtige boeketten met veel verschillende bloemen en kleuren die vaak nog een lange steel hebben zodat je het boeket zelf op maat kunt snijden.

Samen met een grote opvallende Eye Catcher in de vorm van een vaas, pot of fles ontstaan er kunstwerkjes op zich zelf. Voeg ook leuke dingen toe aan je boeket, een vogel op een steel of doe wat leuks met je bloemenvaas!

Kleurrijke bloemen

Bloemen mix

Bloemen in kleine vaasjes

‘Vroeger’ – toen ik nog thuis woonde –  vond ik een bos bloemen samen met de boekenbon het stomste cadeau wat je kon krijgen. Zeker wanneer je op een willekeurige verjaardag 5 boeketten naast elkaar had staan, sommige zelfs in een emmer omdat er geen vazen meer waren. Nu ik een eigen woning heb is dat wel anders.

Niets is fijner dan het huis volledig opruimen om vervolgens mijzelf met vaas en al naar de bloemist te begeven voor een ‘rondje door de tuin, zonder groen’.  Hoe kleurrijker hoe beter.  Ik krijg een positief gevoel van bloemen en daar ben ik niet de enige in.

Niet voor niets is een boeket bloemen een geliefd cadeau voor een jarige of zieke.

Ik zal nog altijd niet snel bloemen geven op een verjaardag of een andere gelegenheid omdat ik vaak niet de enige ben met dat idee! Ik geef dan liever een bloemenbon zodat de ontvanger iets kan uitzoeken wanneer er niets meer op de vaas staat!

Trendy bloemen boeket van Bloomon

Leuk om te weten: uit onderzoek is gebleken dat het gevoel van mensen onbewust verandert als ze door straten wandelen met veel bloemen of zich in bloemrijke ruimtes begeven. Ze voelen zich prettiger en veiliger. Voor straten en openbare ruimtes heeft dit het gevolg dat een bepaalde groep mensen minder baldadig wordt. Misschien alle voetbalstadions uitrusten met bloembakken?

Bos bloemen

Het moge duidelijk zijn: het ‘bosje geluk’ anno 2016 mag gezien worden! En helemaal mooi; net als een abonnement op de krant of tijdschrift kun je nu ook een abonnement voor verse snijbloemen krijgen, heerlijk toch?

Bronnen: &SuusMaison Belle, &SuusBol.comBloomon en Groen Journalistiek.

5 reacties op “Een rondje door de tuin, het hele jaar door!

  1. Ineke zegt:

    Prachtig geschreven weer…enne ik wiste niet dat je een abbonement kon krijgen voor bloemen..toch eens hier in de buurt kijken of dat te krijgen is.

Laat een reactie achter