Een verhuizing voorbereiden, hierbij de tips en tricks

Verhuizing tips

Voorafgaand en tijdens een verhuizing hangt of staat alles bij een goede planning. Er zijn enorm veel dingen om te regelen bij een verhuizing. Vaak is de overbruggingsperiode van de ene woning naar de andere kort en moet er in deze zeer korte tijd een groot aantal werkzaamheden verricht worden. In dit artikel geven we je graag wat tips en tricks om je verhuizing soepel en voorspoedig te laten verlopen.

Probeer een overlappingsperiode te creëren:

Om de rust tijdens de verhuizing te bewaren is een overlappingsperiode prettig. Je hebt dan een aantal dagen of misschien wel weken van twee huizen de sleutel. Je kunt dan nog in je oude woning leven terwijl je de nieuwe woning alvast klaar maakt voor de verhuizing. Is dat financieel niet mogelijk of moet je in een zeer korte tijd over vanwege een andere reden? Of moet je zelfs eerder je oude woning uit voordat je jouw nieuwe woning in kunt? Dan is het regelen van opslag voor je spullen en het huren van een andere tijdelijke woning de beste optie. Kies er eventueel voor om een aantal dagen in een vakantiewoning in de omgeving te verblijven of te vragen of je bij familie mag logeren.

Plan de kluswerkzaamheden alvast in:

Gelukkig start een verhuizing niet van de ene op de andere dag. Vaak is er een aanloop naar deze dag toe. Je weet dus van te voren al dat je over een tijdje je spullen moet gaan verhuizen. Voorafgaand aan deze tijd is het verstandig om te kijken wat je alvast kunt regelen en plannen. Moet er geklust worden in je nieuwe woning? Kies dan alvast een woonstijl uit en laat je inspireren door wat er mogelijk is.

Haal de juiste kleur verf in huis en leg alle spullen die je nodig hebt voor het klussen alvast bij elkaar zodat er meteen gestart kan worden met klussen op het moment dat je de sleutel krijgt. Houdt er rekening mee dat wanneer er een nieuwe vloer moet komen of een nieuwe keuken geplaatst dient te worden er een levertijd geldt. Ga dus ruim op tijd op pad om deze dingen uit te zoeken en te bestellen. Vergeet daarbij niet het nodige personeel in te plannen zodat de keuken geplaatst kan worden en de vloer gelegd wordt nadat de schilder is geweest.

Verhuizing makkelijk maken:

Als deze klus werkzaamheden verricht zijn kunnen je spullen over. Regel hiervoor een verhuisbedrijf of een vrachtwagen. Moet je eerder je spullen uit je oude woning verwijderen en kunnen deze nog niet in je nieuwe woning staan omdat je nog aan het klussen bent bijvoorbeeld? Kies dan voor een Kubox voor de deur. Hiermee wordt een opslagbox voor de deur geplaatst, zodat je de spullen heel eenvoudig kan inladen. Als de box vol is wordt hij opgehaald en veilig opgeslagen. Wanneer je de inboedel nodig hebt op het nieuwe adres, wordt de box weer bezorgd. Makkelijk

Laat een reactie achter