Waar je rekening mee moet houden met het zoeken van een nieuw huis als je kinderen hebt

speeltuin in woonwijk

Wil je verhuizen en heb je kinderen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het goed om te kijken naar de woonomgeving van je nieuwe huis. Maar let bijvoorbeeld ook op de gezinssamenstellingen van de wijk waar je wilt gaan wonen. Lees hieronder onze tips!

De woonomgeving

Scholing

De woonomgeving van je nieuwe huis is enorm belangrijk. En helemaal als je kinderen hebt. Wanneer je een nieuw huis op het oog hebt is het goed om te kijken waar de diverse sociale voorzieningen zijn voor de kids zoals de crèche, de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Sportclubs

Maar kijk ook naar sportclubs die in de buurt zitten. Wil jouw kroost gaan turnen, hockeyen, tennissen of juist voetballen? Zorg dan dat er een vereniging in de buurt zit. Dit kan je een hoop reistijd besparen wanneer ze naar hun training of naar de wedstrijd moet brengen. En zijn ze wat ouder, dan kunnen ze zelf op de fiets gaan!

Kinderen sportclub

Speelruimte

In een stad wonen met kinderen, betekent vaak minder groen en dus minder speelruimte. Kies dan voor een wijk dichtbij een park of een bos. Is dat geen optie? Kijk dan naar speelruimte in de buurt. Is er bijvoorbeeld een speeltuin, of een voetbalkooi in de buurt? Dan kunnen de kinderen daar fijn buitenspelen.

Voetbalkooi in woonwijk

Veiligheid

De veiligheid van de kleintjes is enorm belangrijk. Kijk dus goed naar de ligging van je woning. Is er water in de buurt, zorg dan dat de kinderen daar niet ‘zomaar’ kunnen komen. Heb je bijvoorbeeld een vijver achter je huis, sluit de toegang dan af met een hek.

Ook het verkeer is gevaarlijk. Let dus op de maximum snelheid die geldt in de wijk waar jij gaat wonen en op de hoeveelheid verkeer. Zouden jouw kinderen hier rustig op straat kunnen spelen, of juist niet? En alleen een rondje fietsen?

Kinderen buiten spelen op straat - springtouw

De gezinssamenstelling

Kinderen spelen graag met andere kinderen over het algemeen. Het is daarom fijn wanneer je in een buurt of wijk gaat wonen waar meerdere gezinnen wonen. Zo hebben ze snel aanspraak en zullen ze zich ook sneller thuis voelen in hun nieuwe huis.

Waar let jij op als je gaat verhuizen met kinderen?

Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter