Elektrische auto’s, de laatste trends!

Elektrische auto's, de laatste trends!

Er gaat geen week voorbij zonder een aankondiging in de krant van een nieuw elektrische auto dat in de toekomst op de markt zal komen, de uitbreiding van snellaadnetwerken en vooruitgang in batterijtechnologie. Wat heeft de rest van 2018 nog in petto voor ons, maar vooral, hoe zal 2019 verlopen?

Meer EV-modellen en aanhoudende omzetgroei

Geen verrassingen hier! Het grote aantal autofabrikanten dat nieuwe elektrische voertuigmodellen of elektrische versies van hun bestaande modellen heeft aangekondigd, geeft aan dat de industrie de transformatie naar elektrificatie volledig omarmt en dat we meer nieuwe modellen mogen verwachten. In de komende vijf jaar wordt zelfs verwacht dat er een meer dan honderd nieuwe modellen zullen worden geïntroduceerd.

Start-ups zullen een blijvende impact hebben

Er is eigenlijk maar één start-up voor elektrische voertuigen in het afgelopen decennium dat een grote rol heeft gespeeld in de auto-industrie als geheel, en zijn naam zal geen verrassing zijn: Tesla. Maar de EV-wereld heeft ondertussen meer autofabrikanten en start-ups met grote dromen, wat betekent meer elektrische kilometers en meer elektrische glimlachen. Het betekent ook dat we steeds dichter bij de dag komen dat we ons niet langer zullen afvragen of we elektrisch zouden rijden of niet, maar ons eerder zullen afvragen met welke elektrische auto we zullen rijden.

Renault Zoe

Tesla en zijn volgende stap

Ok, hier spelen we een klein beetje vals, want natuurlijk zal Tesla een grote factor in de EV-wereld worden in 2019. Maar het zou ook een misdaad zijn om in de toekomst te kijken en geen aandacht hebben voor wat er gebeurt en staat te gebeuren bij Tesla. De Twitter-aankondigingen van Tesla CEO Elon Musk zullen gedomineerd blijven door elektrische voetuigen. Gezien de aandelenkoers van Tesla – gedreven door het bovengenoemde enthousiasme van de EV – heeft het bedrijf nog steeds de tijd om zich te concentreren op zijn fans en producten zonder zich echt zorgen te hoeven maken over het maken van winst de komende jaren. Dit is vooral de reden wat Musk in staat stelt om grote ideeën zoals hyperloops en The Boring Company uit de grond te stampen.

Aanmoediging van overheden

Hoewel het waar is dat de EV-verkopen lager zijn dan verwacht, doen ze het goed en dat zal hoogstwaarschijnlijk niet veranderen, zelfs niet als de benzine en diesel prijzen zouden dalen. Overheden steken veel energie in schoner vervoer. Zolang er belastingsvermindering, vrijstelling van motorrijtuigbelasting en subsidies tegenover de aankoop van een elektrische auto staat, zal de prikkel blijven bestaan ​​om van deze voordelen te profiteren.

Draadloos opladen

Alles gaat draadloos en elektrische voertuigen zijn niet anders. Het draadloos opladen zal eenvoudiger zijn dan bijtanken. In 2018 wordt de algemene SAE-standaard voor draadloos EV-opladen voltooid, waarmee wordt aangetoond dat draadloze stroomoverdracht door alle autofabrikanten wordt omarmd. Het gebruiksvriendelijker maken van de EV-ervaring, waaronder het draadloos opladen van elektrische auto’s ligt op schema om alomtegenwoordig te worden. Nu enkele nog wachten op de eerste draadloos oplaadbare EV. Bezoek zeker de Dutch Design Week voor nog meer trends en uiteraard ook om de nieuwe Renault ZOE te bewonderen en een testrit te maken.

Laat een reactie achter