Fijn wegzakken in een goede fauteuil

Wat is er nou lekkerder dan heerlijk wegzakken in een goede fauteuil met een spannend boek en een goed glas wijn op een gezellige winteravond? Gordijnen dicht, kaarsjes aan, dekentje over en jij bent klaar voor een heerlijk avondje genieten in je fauteuil!

We kennen het begrip bankhangen allemaal, maar zo gezond voor onze zithouding is dat niet. We zitten vaak onderuit gezakt of liggen languit op de bank. Best lekker voor een keer, maar niet zo goed voor je rug. Beter is het om lekker weg te zakken in een goede fauteuil.

Een goede fauteuil biedt ondersteuning

Een goede fauteuil biedt ondersteuning voor je gehele rug, vaak omdat deze een langere rugleuning heeft dan bijvoorbeeld een bank. Hierdoor kun je ook je hoofd achterover leggen, waardoor je rug toch recht blijft. Zet er een voetenbankje bij en je kunt heerlijk een avondje ontspannen in je favoriete fauteuil. Kortom, een goede fauteuil kan en mag niet meer in je interieur ontbreken!

Maar ook een fauteuil met een minder hoge rug, kan een stoel zijn waarin je heerlijk kunt wegdromen. Zet de fauteuil voor de open haard, of voor het raam en droom weg…

Fauteuil inspiratie

Zak lekker onderuit terwijl jij je laat inspireren door deze fantastische fauteuils. Zo krijg je een idee van de laatste trends op gebied van deze luxe zitmeubelen.

De moderne draaifauteuil

Steeds vaker zie je de draaifauteuil terugkomen in het interieur. Dit type fauteuil is bijvoorbeeld ideaal voor het raam in een woonkamer. Heb je zo’n wegzak momentje, dan draai je de stoel richting het raam en kun je urenlang naar buiten staren. Een sociaal moment? Dan draai je de fauteuil weer richting de zithoek.

Draaifauteuil Palermo groen & Koen bruin van leer

De design relaxfauteuil

De relaxfauteuil is al lang niet enkel meer voor oudere mensen. De relaxfauteuil kan inmiddels juist dé eyecatcher van je interieur zijn! Zoals onderstaande relaxfauteuil van Goossens (Relaxzetel Bergen). Een elegante combinatie tussen cognac leren bekleding en hout. Beide trends die we de afgelopen jaren terug zien binnen het interieur!

Relaxzetel Bergen bruin leer

De klassieke & elegante fauteuil

Houd je meer van klassiek? Kies dan voor een klassiek model fauteuil, zoals het model op de onderstaande foto. Zo’n ‘chesterfield-look’ stoel kun je ook weer goed combineren met een meer robuustere zithoek.

Fauteuil Ashton bruin stof

De robuuste & strakke fauteuil

En dan heb je natuurlijk de herkenbare robuuste fauteuil. Zo’n fauteuil waar je echt in weg kunt dromen, waarbij de armleuningen vaak even hoog zijn als de rugleuning. Ook deze fauteuils worden steeds moderner gemaakt. Kies voor een fauteuil op pootjes, dit maakt je woonkamer weer net wat ruimtelijker en laat de fauteuil minder ‘log’ overkomen.

Loveseat Maxwell bruin leer relaxstoel

De hangfauteuil

Okee, deze laatste fauteuil kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met fauteuil inspiratie. De hangfauteuil is een trend die je zowel voor in de woonkamer, als voor in de tuin ziet terugkomen. Zie jij jezelf al heerlijk wegdromen in zo’n hangfauteuil in jouw woonkamer?

Hangfauteuil Olive bruin rotan

Nog meer fauteuil inspiratie nodig? Bekijk dan eens het volledig aanbod fauteuils bij Goossens. Wat is jouw favoriete fauteuil om in weg te zakken?

Bron foto’s: Goossens Wonen & Slapen

2 reacties op “Fijn wegzakken in een goede fauteuil

  1. Guusje zegt:

    Een goede fauteuil is onmisbaar in mijn woonkamer! Ik houd ervan om in de avond na een drukke dag op het werk heerlijk weg te zakken en genieten van een serie of boek. De hangstoel ziet er heerlijk uit, die ga ik onthouden. Moet ik alleen even bedenken hoe ik die op ga hangen, haha.

  2. Milan zegt:

    Ik heb ook zo’n soortgelijke hangstoel thuis. In die tijd had ik lang nagedacht of ik dit moest kopen. Maar nu ik hem heb, wil ik niet zonder hem leven.

Laat een reactie achter