Geen groene vingers? Geen probleem!

Geen groene vingers? Geen probleem!

Een stolp? Koper? Alles valt in het niet bij deze trend; groene kunstwerkjes door microtuinman Jonael van der Sloot (25). Spruitje genaamd. Een zelfvoorzienende plantenkas, waar geen groene vingers voor vereist zijn! Met deze trend haal je groen in huis op een hele unieke manier.

Op de VT Wonen & design beurs kwam ik hem al tegen. Hij was niet te missen bij de VT Wonen stand. En maakte veel indruk. Een gigantische vaas met een LED lamp en een groene wereld daarin. Een perfecte accessoire maar ook dat groene element dat ieder interieur nodig heeft. Botanisch wonen doe je met deze trend zeker!

Groen op planken in huis

In Argentinië woonden we op een groot stuk land van 50 hectare, waarvan 45 hectare was bebouwd met dikke bomen, mos en moerassen.

Het was nog net geen jungle.

Toen we verhuisden naar Nederland en ik in de stad terechtkwam, raakte ik dat een beetje kwijt. Aldus Jonael.

Toen hij na een verhuizing terecht kwam in een huis zonder tuin, lukte het hem om het leven van zijn planten te verlengen. Hij plaatste ze in de woonkamer onder een stolp. Dit was het begin van zijn ‘Spruitje’.

Terrarium spruitje

Je kunt hem ergens neerzetten in je interieur zoals op bovenstaande afbeelding. Maak het een echte blikvanger. Of zet er bijvoorbeeld meerdere bij elkaar op een plank. Of hang jouw ‘Spruitje’ op als lamp. Voor een zowel functionele als decoratieve accessoire.

Lamp met groen

Wat vind jij van deze trend? Is het iets dat binnenkort bij jou thuis te vinden is? Laat het ons weten!

Bronnen: NRCSpruitjeTrend beheer, en Spruitje

Laat een reactie achter