Geniet nog meer van je overkapping of veranda

Geniet nog meer van je overkapping of veranda

Denk je erover na om je huis te verlengen door een overkapping te bouwen? Hieronder lees je een artikel waarin je tips en aandachtspunten voor het plaatsen van een overkapping voorbij ziet komen. Daarnaast hebben we een aantal verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Glazen overkapping

Wat is de meerwaarde van een overkapping of veranda? Allereerst is een overkapping of veranda een verlening van je woon en leefoppervlakte, het is een ruimte waar je zodra het weer iets beter wordt al kan vertoeven. Wanneer je overkapping op de juiste manier is gebouwd zit je er al gauw wind- en regenvrij. In de lente- en zomerperiode is dit een plek waar je tot in de late avonduren kan blijven nagenieten van de dag. Voor zowel zonaanbidders als iemand die niet van de warmte houdt, is een overkapping uiterst geschikt om te genieten van het weer.

Overkapping antraciet

Tips en aandachtspunten bij het plaatsen van de constructie:

  • De ingang van de overkapping zo min mogelijk naar het westen laten plaatsen, voorkeur heeft de zuid of oostkant.
  • Door de overkapping zo diep mogelijk in de zonnestralen te plaatsen heb je het langste plezier van de zonne-uren.
  • Plaats je de overkapping aan je huis vast, let dan op waar je de ingang plaatst. Let hierbij op je interieur in je huis, zodat je niet en je eettafel binnen en het meubilair buiten in dezelfde lijn hebt staan. Dit zorgt voor een opgepropt en minder speels effect.
  • Let erop dat een overkapping kan zorgen voor minder lichtinval in je huis. Zoek naar mogelijkheden om lichtinval te behouden of op een andere manier te vergroten. Kies bijvoorbeeld voor glazen schuifdeuren.
  • Uitgangspunt voor de grootte van een overkapping is minimaal 3 drie bij vier meter. Dit voorkomt dat de constructie klein en benauwd aanvoelt. Je houdt op deze manier genoeg ruimte over je overkapping in te richten naar je eigen wensen.
Bron: Tuinmaximaal

Laat een reactie achter