Handlettering, creatief met letters voor je interieur!

Handlettering, creatief met letters voor je interieur!

Creatief bezig zijn is helemaal hip. En wat is nou leuker dan creatief bezig zijn en ook nog iets moois maken voor je interieur? Met handlettering kun je deze twee combineren!

Ken je die kaartjes of bordjes met prachtige zinnen erop in mooie letters? Die kun je nu ook zelf maken! En het is makkelijker dan je denkt.

Handlettering lijkt wel wat op kalligraferen. Het grote verschil is dat je met handlettering verschillende lettertypes door elkaar gebruikt, waar je bij kalligraferen vaak in één stijl schrijft.

Bij handlettering gebruik je verschillende lettertypes door elkaar

Zelf aan de slag met handlettering

Ik ben zelf aan de slag gegaan aan de hand van het boek “Handlettering” van Karin Luttenberg. Okee, ik moet eerlijk zeggen, het lijkt heel makkelijk, maar het eerste begin vond ik toch een beetje lastig. Je bent geneigd om direct aan de slag te gaan (althans ik met mijn ongeduld wel). Maar met wat tips en voorbeelden uit het boek kreeg ik zo de smaak te pakken!

Ik ben begonnen met simpel wat letters tekenen. In het begin toch best een uitdaging. Het is namelijk niet eenvoudig om direct alle letters even hoog te krijgen. Hulplijntjes zijn hierbij echt wel noodzakelijk! Deze hulplijntjes gum je later gewoon weer weg.

Handlettering Hiske

In het boek staan handige tips en tricks en een heleboel voorbeelden ter inspiratie. Ook staan er duidelijke handleidingen in die je perfect op weg helpen! Zo vind je een heel alfabet in allemaal verschillende schrijfstijlen. Oh en daarnaast heeft de schrijfster ook een tof instagram account met allemaal leuke voorbeelden van haar eigen werk, must follow dus! (@paper_fuel).

Handlettering kan enorm ontspannend werken. Je kunt er je eigen creativiteit in kwijt en zelf bedenken waar je iets op gaat schrijven. Wordt het een kaartje, een label, maak je een fotolijstje met een leuke quote, of schrijf je iets op een krijtbord? 

Handlettering tekst

Handlettering op een krijtmuur

Heb je goed geoefend op papier, dan ben je klaar voor het grotere werk. Zelf ben ik druk aan het oefenen om straks mijn eigen krijtmuur te maken in de keuken. Het huis is nog vol in de verbouwing, dus ik heb nog even de tijd om goed te oefenen en inspiratie op te doen.

Zelfs mijn vriend is enthousiast en tekent met me mee!

Uiteraard laat ik jullie het resultaat zien als het zo ver is. Pas wel op, want handlettering is enorm verslavend:).

Kalkbord in de keuken

Zelf ook aan de slag met handlettering? Je kunt het boek bij Overamstel kopen. Naast het boek adviseer ik je ook om de volgende producten aan te schaffen om hiermee te starten:

  • Fineliners (Micron)
  • Schetspapier
  • Potlood
  • Gum

Ik ben benieuwd hoe jij het vindt en wat jij gaat maken! En gebruik je handlettering niet direct voor iets voor je interieur? Denk dan eens aan het schrijven van een label voor een cadeau of het maken van je eigen kaartjes voor de kerst! Ik ben erg benieuwd naar jouw handlettering creaties.

Laat een reactie achter