Hierom moet jij een ingraaf trampoline in je tuin hebben

Trampoline springen in de tuin

Een trampoline in je tuin is niet enkel leuk voor kinderen, ook voor ons volwassenen is een trampoline leuk én goed! Zo versterkt het springen onze botten en spieren en stimuleert het gewichtsverlies. Kortom, een must-have in iedere tuin voor jong én oud. Je kunt de trampoline zo in je tuin plaatsen, maar je kunt ook kiezen voor een ingraaf trampoline. Lees hieronder meer over de voordelen van een trampoline en hoe jij deze in jouw tuin kunt plaatsen.

3 Voordelen van trampoline springen

#1 Versterkt de botten

Springen is goed voor de opbouw van botten en tevens om botontkalking tegen te gaan. Voor het krijgen van sterkere botten is namelijk druk van bovenaf nodig, wat ontstaat door tegen de zwaartekracht in te gaan. Zo is het op en neer springen op een trampoline dus de perfecte oefening voor het versterken van je botten. Dit is overigens ook wetenschappelijk bewezen.

#2 Versterkt de spieren

Tijdens het trampoline springen worden vele spiergroepen in het lichaam geactiveerd. Voornamelijk de core- en rugspieren worden tijdens het springen versterkt. Daarnaast is er een minimale schokbelasting op de gewrichten tijdens het trampoline springen. Hierdoor is trampoline springen ook geschikt voor mensen met overgewicht.

#3 Minimale impact op gewrichten

Veel sporten worden uitgevoerd op een harde ondergrond. Hierbij krijgen de botten en gewrichten best wat te verduren. De impact op gewrichten is bij trampoline springen bijna 90% minder dan bij hardlopen. Hierdoor is trampoline springen ook dé ideale sport na een blessure of operatie.

Een ingraaf trampoline vs een gewone trampoline

Nu we weten dat een trampoline goed is voor jong en oud, moeten we nog kijken hoe we zo’n trampoline stylish in onze tuin kunnen plaatsen. Je kunt natuurlijk gewoon de trampoline zo in je tuin zetten of je kiest voor een ingraaf trampoline.

De ‘gewone trampoline’

Een gewone trampoline in je tuin plaatsen is makkelijk. Je zet hem op en hij staat. Ook is zo’n trampoline later makkelijk weer opruimen. Een nadeel van deze trampoline is dat hij erg in het oog springt. Daarnaast zul je altijd gebruik moeten maken van een vangnet om de trampoline heen, voor het verhogen van de veiligheid. Met zo’n net verklein je de kans op ongelukken.

Trampoline in de tuin

De ingraaf trampoline

Kies je daarentegen voor een ingraaf trampoline, dan is een vangnet niet persé nodig. Een ander voordeel van zo’n trampoline in de grond is dat de drempel om te gaan trampoline springen kleiner wordt voor zowel jong als oud. Je kunt er nu zo even op gaan, ideaal nu je weet hoe goed trampoline springen eigenlijk voor je lichaam is! En niet te vergeten, een ingraaf trampoline staat een stuk mooier in je tuin! Je kunt hem handig integreren in het gras en laten opgaan in de rest van je tuin.

Wist jij dat trampoline springen zo goed is voor je lichaam?

Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter