Hoe creëer je een eclectisch interieur?

Hoe creëer je een eclectisch interieur?

De meeste mensen hebben bij de term een ‘eclectisch interieur’ niet direct een beeld van hoe deze woonstijl er nou precies uitziet. Redenen voor ons om je mee te nemen in deze interieur stijl en je tips te geven hoe je zelf een eclectisch interieur creëert.

Wat zijn de kenmerken van een eclectisch interieur?

Bij een eclectische woonstijl moet je denken aan een combinatie van stijlen. Door deze mix van verschillende stijlen is het een tijdloze een minder trendgevoelige stijl dan de bijvoorbeeld de Scandinavische of industriële stijl. Binnen het eclectische interieur passen dus vrijwel heel veel meubelen en accessoires. Het gaat er met name om dat het jouw persoonlijke stijl wordt. In dit interieur zijn persoonlijke items zoals erfstukken, souvenirs of tweedehands vondsten uitermate geschikt.

De kenmerken van deze woonstijl zijn:

  • Mix van woonstijlen
  • Persoonlijke touch
  • Tijd- en trendloos

Zo pas je deze stijl toe in je eigen interieur

Het gebruik van verschillende prints, materialen en kleuren is allemaal toegestaan binnen deze stijl. Klinkt natuurlijk allemaal leuk dat mixen en matchen, maar hoe maak je er een passend geheel van? De kunst is echter om er geen bonte verzameling van te maken en door te slaan in een verzameling van jouw kringloop vondsten. Om er toch rust in te bewaren is het belangrijk om de kleuren die je kiest bij elkaar te houden. Denk hierbij aan verschillende tinten uit hetzelfde kleurpallet die je groepeert. Bijvoorbeeld verschillende aardtinten zoals terra, beige en bruin. Door niet alle kleuren bij elkaar te zetten houd je een rustig geheel. Zorg voor een stabiele en neutrale basis, dan kun je wat uitbundiger met accessoires aan de gang.

Velours

Velours is een rijke stof die een duidelijk statement maakt in de ruimte. Dit materiaal is zacht en geeft een warme uitstraling. In de eclectische stijl kun je velours heel goed gebruiken. Kies voor eetkamerstoelen of fauteuils in dit materiaal. Maar ook de raamdecoratie in huis is een bepalende factor voor jouw woonstijl. Met velours gordijnen creëer je warmte in de ruimte en voeg je eenvoudig kleur toe aan een rustige basis.

Velours eetkamerstoelen eclectisch interieur

Kortom, genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan! En bedenk, met deze woonstijl is er geen goed of fout.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Veneta

Laat een reactie achter