Iedereen heeft er één nodig: de pedaalemmer!

Iedereen heeft er één nodig in huis: de pedaalemmer!

In iedere huis is dit product onmisbaar: de pedaalemmer. Er zijn veel verschillende varianten van de afvalemmer, maar bij mij staat de pedaalemmer bovenaan. Wat een briljante uitvinding is dit geweest: je afval snel weggooien en dat zonder iets vies te maken of iets aan te moeten raken.

De bedenkster van deze uitvinding was de Amerikaanse Lillian Gillbert, ze was een hardwerkende vrouw en moeder.

Naast psychologe was ze ook industrieel ontwerpster en moeder van twaalf kinderen. Een van haar ontwerpen was de pedaalemmer en die heeft een grote verandering teweeg gebracht in de geschiedenis van het huishouden.

Door de eenvoudige en basis uitvoering is de pedaalemmer een stevig product dat niet snel kapot gaat. Wat mij blij verrast is dat de tijd ook bij deze uitvinding niet heeft stilgestaan. Men hoeft tegenwoordig niet meer een onfraaie of saaie pedaalemmer in huis te hebben. Er zijn zoveel prachtige design pedaalemmers te koop.

Hieronder heb ik een aantal opties voor je op een rij gezet, laat je verrassen door de kwaliteit van deze producten!

Pedaalemmer inspiratie

Pedaalemmer Wesco

Wesco wordt al sinds 1867 ontworpen door een Duitse fabrikant. In dit klassieke model is het metaal verwerkt tot een functionele pedaalemmer. Het wel bekende kickmaster model is een design waar de ijzeren kleppen bovenaan niet omhoog gaan maar naar binnen wegschuiven.

 

Pedaalemmer Vipp

De fabrikant van het merk VIPP produceert al 70 jaar pedaalemmers. Het basisontwerp komt van een Deense ontwerper. In november 2009 werd het design VIPP 15 toegelaten tot de vaste design collectie van het New Yorkse museum van Mordern Art.

Het ontwerp is gemaakt van roestvrij staal, de rubberen ring zorgt voor een luchtdichte afsluiting en de pedaalemmer is voorzien van een demper mechanisme. In al deze 70 jaar is het basisontwerp van VIPP vrijwel onveranderd gebleven.

 

Pedaalemmer Brabantia Retro Bin

Sinds 1955 maakt het Nederlands familiebedrijf Brabantia pedaalemmers. Het bedrijf bestaat al sinds 1919 en heeft zijn naam tussentijds verandert naar Brabantia, de latijnse benaming voor Brabant. De oorsprong van het familiebedrijf is dan ook Brabant.

Ook Brabantia heeft met producten uit hun lijn een plekje veroverd in het New Yorkse museum van Modern Art.

Ook Brabantia is meegaan in de tijd en heeft nieuwe designs ontwikkeld.

Neem bijvoorbeeld de retro bin uitvoering hierboven, een moderne en retro uitvoering van de klassieke pedaalemmer.

Zoals je ziet kan deze uitvinding met een vernieuwd design in ieder huishouden een eigen finishing touch aanbrengen. Voor welke uitvoering kies jij? Kies je voor een opvallend design of juist voor een bescheiden uitvoering van de pedaalemmer? Één ding is zeker het kan een prachtig onderdeel van je interieur zijn.

Een reactie op “Iedereen heeft er één nodig: de pedaalemmer!

Laat een reactie achter