Inkijk in je woonkamer? Zo los je het op!

Wij Nederlanders zijn iets minder op onze privacy gesteld dan bijvoorbeeld onze Italiaanse zuiderburen. Niet enkel voor de zon, maar ook voor hun eigen privacy, zie je daar altijd luiken voor de ramen of gordijnen.

In Nederland houden wij van licht in ons huis en dus hebben wij grote ramen, zonder luiken. Toen Italiaanse vrienden van mij in Nederland op visite kwamen, waren ze dan ook verbaasd dat ze ‘zo’ bij iedereen de huiskamer konden inkijken. Zo had ik er nog nooit naar gekeken. Inderdaad, je kunt zo bij iedereen naar binnen, zowel overdag als ’s avonds!

“Je kunt in Nederland zo bij iedereen de woonkamer inkijken!”

Shutters wit inhuisplaza

Licht in je woonkamer, zonder pottenkijkers

Er zijn echter manieren waardoor jij je woonkamer licht kunt houden en naar buiten kunt kijken, zonder dat de mensen bij jou naar binnen kijken! Shutters zijn hiervoor de oplossing.

De voordelen van shutters zijn dat je ze zo kunt instellen dat jij wel naar buiten kunt kijken, maar mensen van buitenaf niet bij jou naar binnen kunnen kijken. Daarnaast geven ze je woning ook nog eens een stoere of juist romantisch look met die luiken!

Shutters woonkamer

Een ander groot voordeel van shutters is dat deze op maat gemaakt kunnen worden. Zo kun je ze dus voor elk raam laten maken. Je kunt zelf het materiaal kiezen, als ook de gewenste kleur.

“ Shutters geven privacy én je kunt naar buiten blijven kijken!’

Kortom, besef jij je nu ook dat eigenlijk iedereen zo bij jou naar binnen kan kijken en vind je dat toch niet zo’n prettig idee? Dan zijn shutters wellicht ook de oplossing voor jouw woonkamer. De shutters op de foto hier boven zijn shutters van Inhuisplaza.nl.

Ik ben benieuwd, hoe kijk jij er tegenaan dat je bij ons Nederlanders vaak zo de woonkamer kunt inkijken?

Bron foto’s: Inhuisplaza.nl & iStockphoto.com

Laat een reactie achter