Interieurfoto’s delen op social media? Dit heb je nodig

Interieurfoto's delen op social media dit heb je nodig

Ben jij iemand die vaak foto’s neemt? Als je trots bent op je interieur en dat graag aan anderen laat zien, dan is het een mogelijkheid om aan de slag te gaan met interieurfotografie. Jouw interieurfoto’s kunnen dan als inspiratie bieden voor andere mensen die hun interieur een make-over willen geven. Maar wat heb je nodig om de mooiste interieurfoto’s op sociale media te delen? Wij zetten het hieronder op een rij!

Fototoestel of goede smartphonecamera

Wat je nodig hebt om de mooiste foto’s van je interieur op je Instagram, Facebook of Pinterest te plaatsen, is ten eerste natuurlijk een fototoestel of goede smartphonecamera. Hoe beter de camera, hoe beter ook jouw interieurfoto’s zijn. Ben je nog niet eerder aan de slag gegaan met het maken van zulke foto’s? Dan is het verstandig om eerst je camera goed te leren kennen. Test verschillende instellingen en functies uit, zodat je kunt achterhalen wat het mooiste resultaat oplevert.

Een snelle een betrouwbare internetverbinding

Ook niet onbelangrijk om je foto’s op je social media kanalen te plaatsen, is een snelle en betrouwbare internetverbinding. Zorg dat de wifi thuis goed is, zodat je geen problemen ondervindt met het plaatsen van je foto’s. Ben je veel onderweg en heb je dan alle tijd om je foto’s met anderen te delen? Dan is het belangrijk dat je een telefoonabonnement met een stabiele verbinding hebt.

Heb je een nieuw telefoonabonnement nodig, dan is een Sim Only zeker het overwegen waard. Kies je voor dit abonnement, dan betaal je alleen voor je data-en belbundel. Bovendien is sim only vaak snel aan te passen als je meer of minder data- of belminuten nodig hebt, wat veel flexibiliteit biedt. Heb je de mogelijkheid om voor 5G in je bundel te kiezen, dan is het verstandig om dat te doen. 5G is nog sneller dan 4G, waardoor je jouw interieurinspiratie moeiteloos met je volgers kunt delen als je niet thuis bent.

Genoeg licht

Om je volgers te verbazen met jouw beelden, is het belangrijk om bij het fotograferen zoveel mogelijk licht te gebruiken. Als je de mogelijkheid hebt, is daglicht inzetten een aanrader. Laat zoveel mogelijk licht naar binnen door in ieder geval je raamdecoratie te openen. Experimenteer met plekken in huis waar je over veel daglicht beschikt om te kijken wat het beste resultaat oplevert.

Bewerkingsapps

Wil je de perfecte interieurfoto’s met je volgers delen, dan is het ook een goede tip om je beelden te bewerken door bewerkingsapps in te zetten. Je kunt je beelden daarmee nog een extra touch geven, waardoor het nog meer indruk maakt. Er zijn talloze bewerkingsapps die jou erbij helpen om je content te optimaliseren. Denk daarbij aan het aanpassen van de belichting, het versterken van kleuren, het toevoegen van filters of het wegwerken van oneffenheden. Probeer wel te voorkomen dat je foto’s heel onrealistisch worden, want dat is vaak zonde.

Je volgers verbluffen met beelden van je interieur? Bovenstaande dingen komen dan in ieder geval goed van pas. Vergeet vooral ook niet om veel te experimenteren met het maken van zulke foto’s, zeker als je het nog niet lang doet. Hoe vaker je het doet, hoe beter het je afgaat. Blijf daarom veel oefenen!

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter