Je eerste koopwoning? Overweeg deze drie verzekeringen!

Je eerste koopwoning? Overweeg deze drie verzekeringen

Het kopen van je eerste woning: voor velen een spannende situatie. Er moet veel geregeld worden. Denk aan het meubilair, de kleur op de muren, en zul je je het een en ander moeten verzekeren. Over het algemeen zijn er drie woonverzekeringen. Ben je al benieuwd geworden? Online kies je gemakkelijk de juiste verzekering; bekijk het hier. Lees nu snel verder voor een overzicht van de belangrijkste verzekeringen!

Inboedelverzekering

Ten eerste sluit je een inboedelverzekering af. Deze is niet verplicht, dus de keuze is aan jou. Wel wordt het aangeraden om dit te doen. Hiermee verzeker je namelijk de spullen binnenin je woning. Dit kan komen door inbraak, diefstal, of schade door brand en het weer. Hier maken we vaak onderscheid tussen een basis- en all risk verzekering. De all risk verzekering dekt ook de kosten van schade die je zelf veroorzaakt. Gelukkig kies je bij een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct gemakkelijk de gewenste dekking.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze is al even aangekaart, maar ook een aansprakelijkheidsverzekering is een slimme keuze. Bij deze verzekering heb je er in je eigen woning wat minder aan. Jijzelf en je gezin zijn namelijk verzekerd voor schade aan spullen van een ander. Denk aan schade die je kinderen veroorzaken bij vrienden thuis of spullen die je hebt geleend. Ook de kosten van schade die jouw woning veroorzaakt worden vergoed. Denk aan een vallende dakpan of een schutting die omwaait. Voor volledige zekerheid sluit je dus ook een aansprakelijkheidsverzekering af.

Opstalverzekering

De overweging bij deze laatste verzekering is makkelijk gemaakt, het is namelijk verplicht. We hebben het hier over een opstalverzekering. Dit verzekerd niet de spullen in je woning, maar juist alles wat vast zit aan de woning zelf. Dat is je huis zelf, de schuur, maar ook eventuele zonnepanelen en de garage. Schade door brand, storm, en omvallende bomen brengen een hoop kosten met zich mee. De opstalverzekering dekt dit en zorgt ervoor dat je niet al te diep in de buidel moet tasten.

Bij woonverzekeringen hebben we het over het algemeen over drie soorten. De inboedelverzekering is niet verplicht, maar dekt de kosten voor schade aan spullen binnenin je woning. De opstalverzekering daarentegen is wel verplicht en verzekerd je woning zelf en alles wat eraan vast zit. Tot slot verzekert de aansprakelijkheidsverzekering de kosten van schade die je bij een ander veroorzaakt. Dus, ga een hoop kosten tegen en kies je juiste verzekering!

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter