Deze dingen vergeet je bij een verhuizing

Verhuistips

Het is nogal wat: verhuizen. En waar de meesten van ons bij simpele, alledaagse klusjes al een hoop kunnen vergeten, is het bij een ingewikkelde operatie zoals een verhuizing niet anders. Je gaat geheid dingen vergeten. Daarom dit handige lijstje, zodat je ten minste 5 zaken níet verzuimt.

1. Laat de vriezer ontdooien

Daar sta je dan: je gehele huisraad in bruine verhuisdozen, een grote vrachtwagen voor de deur en al het breekbare spul stevig ingewikkeld in bubbeltjesplastic. En dan valt je oog op de vriezer in de garage. Die was je even vergeten, inclusief de diepgevroren inhoud van het gevaarte. Het scheelt je een hoop gedoe als je deze tijdig uitpakt en laat ontdooien. Let op de plassen water die dit proces kan veroorzaken!

2. Waar zat die geheime opbergplek ook alweer?

Een geheime opbergplek, wie kan er zonder? Precies, niemand. Elk huishouden kent wel een verstopt hoekje of luikje waar dierbare en kostbare spullen worden bewaard. Hartstikke veilig als je op vakantie bent en inbrekers vreest, maar o wee als je zelf het plekje vergeet. Het zou toch zonde zijn als de toekomstige bewoners van je oude huis per toeval een doosje sieraden aantreft? In de hectiek van een verhuizing kan het je ontgaan, dus knoop het in je oren: duikel die geheime opbergplek op!

3. Geef je nieuwe adres door

Niets zo gruwelijk frustrerend als een weigerende Wi-Fi – en als jij niet tijdig ingrijpt, is de kans groot dat het jou overkomt in je nieuwe huisje. Geef je adreswijziging op tijd door, dan kan je internetprovider, bank en krant dit aanpassen en zit jij straks niet zonder televisie in je kakelverse stekkie. Ben je bang iemand over te slaan? Je kunt je verhuizing doorgeven via Funda. Een speciaal ontworpen tool voor een beter overzicht, tijdbesparend en met één klik heb je de meeste bedrijven van Nederland binnen handbereik.

4. Zeg de werkster op

Als je binnen dezelfde stad of postcodegebied blijft, kan de werkster (of glazenwasser) rustig meeverhuizen. Maar als dat niet zo is, mag je hem of haar niet vergeten mee te delen dat er straks geen ramen te lappen zijn, noch vloeren te zuigen. Hoewel – als je de toekomstige bewoners van jouw oude huis een plezier wilt doen en je werkster niet zonder inkomsten wilt achterlaten, kan je natuurlijk voor koppelaar spelen! Stel de twee partijen aan elkaar voor en wie weet hoeft de werkster haar sleutel niet in te leveren.

5. Vraag vrij

Niet iedere werkgever haalt de vrije dagen van stal bij een verhuizing, maar er bestaat wel degelijk zoiets als verhuisverlof. In de weken voorafgaand aan je verhuizing heb je al genoeg aan je kop en dan moet De Grote Dag nog komen. Een vrije dag of twee is dan geen overbodige luxe. Vragen kan uiteraard geen kwaad, dus ga na of jij recht hebt op verlof. De regels vind je vaak in je contract of cao.

Foto: Pixabay

Laat een reactie achter