De woondetails die vaak over het hoofd gezien worden

De inrichting van je huis zit hem vaak in de kleine details. Dit kan zitten in kleur, materiaal, de afwerking, maar ook in accessoires bijvoorbeeld. Die woondetails, die maken je huis echt persoonlijk en uniek en helemaal af. Maar wat zijn dan de details die vaak over het hoofd gezien worden?

Snoeren door het huis

Ik denk dat iedereen dit punt wel herkent: snoeren door je woonkamer. Bijvoorbeeld het snoer van de aansluiting voor de tv naar je televisie, of de lampen die net op een andere plek hangen dan waar het snoer uit het plafond komt. Vaak denk je: ik sluit het eerst aan, dan kan ik er wonen en dan werk ik het later wel weg. Vijf jaar later liggen die snoeren nog steeds door je woonkamer…

Dit is dus een typisch woondetail die over het hoofd gezien wordt en vaak als een onafgemaakt klusje in je huis zichtbaar is.

Raambekleding te laat bestellen

Als je jouw huis gaat inrichten dan denk je direct aan de vloer en de meubels. De raambekleding wordt vaak pas als laatste bekeken en zelfs vaak pas besteld als je al eenmaal in je huis woont. Best logisch, dan is je huis zo goed als ingericht en kun je naar dit detail kijken.

Kies jij bijvoorbeeld voor gordijnen, vitrage of ga je voor mooie houten jaloezieën op maat? Houd er rekening mee dat wanneer je raambekleding besteld, er vaak een wachttijd op zit. Dat betekent dus dat jij misschien wel een paar nachten in je nieuwe huis zonder gordijnen moet slapen, of dat je een paar weken ‘inkijk’ in je woonkamer hebt.

Ga jij binnenkort verhuizen? Zorg dan dus dat je op tijd je nieuwe raambekleding bestelt. Raambekleding op maat (zoals houten jaloezieën) kun je bestellen bij Raamdecoratie.com.

Maak van je huis een thuis

Lava stenen accessoires woondetail

Je huis is pas echt af als je deze een beetje aankleed met accessoires. Toen ik zelf in mijn appartement kwam wonen en alle meubels erin stonden, merkte ik direct dat dit huis nog niet als ’thuis’ voelde. Het zijn de kleine accessoires die het tot een thuis maken. Dit kunnen planten, vazen of kaarsjes zijn, maar zelf houd ik enorm van persoonlijke accessoires.

Het zijn de details die van je huis een thuis maken!

Zo heb ik een trommel uit Cambodja in mijn woonkamer staan en verschillende lavastenen in een houten schaal op tafel (zie foto). Het zijn persoonlijke herinneringen, die mijn woonkamer tot een echt thuis laten voelen. Het zijn die details die van je huis een thuis maken!

Welke woondetails vind jij dat er vaak over het hooft gezien worden?

Bron foto’s: iStockphoto & eigen foto

Een reactie op “De woondetails die vaak over het hoofd gezien worden

  1. rogier zegt:

    Goed artikel, veel mensen vergeten deze kleine dingen of doen ze maar voor de helft..
    Zelf hou ik meer van een strak modern design zonder te veel poespas

Laat een reactie achter