Studentenkamer inrichten? Zorg voor overzicht!

Studentenkamer inrichten

Op kamers

De zomervakantie is weer (bijna) voorbij dus dat betekend dat er weer veel nieuwe studenten zijn die op zichzelf gaan wonen. De maandelijkse huur is vaak al hoog genoeg en daarom wil je vast zo min mogelijk geld uit geven aan interieur spullen. Hierbij een aantal tips voor het inrichten van een studenten kamer.

Functies combineren

Een eigen plek om te slapen en studeren, dat is vaak hoe je je slaapkamer bij je ouders gebruikt. Maar nu je op kamers gaat komt daar vaak eten en relaxen bij. Daarom is het verstandig om verschillende functies te combineren. Denk maar aan eten en studeren. Een ruim bureau of tafel is hiervoor belangrijk.

Helemaal praktisch is een uitschuifbare tafel. Zo kun je gemakkelijk de tafel groter maken voor als je gezellig meerdere eters over de vloer krijgt. Is je huisje nou gezegend met een gezellige gezamenlijke eet- en woonkamer, dan hoef je minder rekening te houden met zitplaatsen op je eigen kamer.

Bureau

Opbergen

Studeren

Inrichten van je studentenkamer

Slapen en chillen is ook een makkelijke combinatie. Een bed wordt al gauw als bank gebruikt als hier geen plek voor is. Ga op zoek naar leuke kussens waardoor je je bed gemakkelijk omtovert in een bank. Ook kun je de vloer gebruiken om leuke grote zitkussens/zitzak neer te leggen of plaats een pallet met een fijn kussen voor een gezellige chillplek.

Daarnaast kun je de pallet ook gebruiken als salontafel. Ook kun je juist de hoogte in gaan. Denk hierbij aan een stapelbed. Onder het bed heb je dan genoeg ruimte voor een zitje of werkplek.

Hoogslapers

Studentenkamer met opbergvakken

Hoogslaper in studentenkamer

Opbergen

Vaak een groot dilemma.. waar laat je al je kleding, studieboeken en andere artikelen die je niet iedere dag nodig hebt? Opbergen is altijd erg lastig in een kleine kamer. Maar gelukkig bestaat Ikea ;)  Hier kun je goed terecht voor meubels met opbergruimte zoals een bed met ruime lades. Voor kleding kun je het beste gaan voor een gewone kledingkast. Of neem een ladekast en plaats een kledingrek aan het plafond, de muur of één op wieltjes. Voor een beetje privacy in je studentenkamer zijn roomdividers zoals hieronder afgebeeld ook een perfecte manier om zowel spullen op te bergen als de ruimte te verdelen.

Opbergen

Roomdivider van kistjes

Kledingrek op kleine kamer

Kledingrek in slaapkamer

In welke stad ga jij op kamers? En hoe ziet jouw kamertje eruit?

Bronnen: TheultralinxIkeaarchitectureartdesignDesignspongeIkeaRoomedNeo-ekoIkeaInspirerend-wonenEenigwonen en Ikea

3 reacties op “Studentenkamer inrichten? Zorg voor overzicht!

  1. Sophie zegt:

    Hi Loes, ik vind de inrichtingen echt helemaal super van deze kamers. Zelf heb ik als student mijn eigen bed en bureau gemaakt uit pallets, zo kan je als student een super toffe kamer maken voor weinig geld!!

Laat een reactie achter