Kledingrekken inspiratie

Een kledingrek is een leuke manier om speciale kledingstukken tentoon te stellen. Het is zonde om ze achter een gesloten kastdeur op te hangen. Daarnaast is het een speelse toevoeging aan je slaapkamer. Mode en interieur vullen elkaar aan.

Kledingrek slaapkamer modern

Kledingrek in witte slaapkamer

Een kledingrek is er in allerlei soorten en maten. Naast het staande kledingrek kun je een kledingrek ook aan het plafond ophangen of bevestigen aan de muur.

Kledingrek aan muur zwart

Kledingrek design

Een kledingrek kan een toevoeging zijn aan je kastruimte, maar kan die ook vervangen. Als je een kleine slaapkamer hebt, zorgt een kledingrek voor een meer ruimtelijker gevoel dan een grote kast. Daarnaast hoeft een kledingrek niet veel ruimte in te nemen.

Kledingrek in kast

Kledingrek huis van hout maken

Kledingrek industrieel

Nadeel is natuurlijk wel dat je al je kleding ziet, wat er slordig uit kan zien. Door een open kast te maken met een stang erin of een trolley te gebruiken als kledingrek, baken je de ruimte af waar je de kleding ophangt. Dit zorgt voor meer rust. Als je er wieltjes onder plaatst, is je kledingrek ook makkelijk te verplaatsen.

Kleding aan haken aan de wand

Kleding aan de muur

Naast een standaard stang waar je kleding aan hangt, zijn er ook andere opties. Hier kun je mee spelen. Bevestig houten schijven aan de muur of maak een houten paneel om zo je mooiste stukken tentoon te stellen.

Kledingrek aan het plafond bevestigen

Kledingrek met kralen

Een kledingrek is makkelijk zelf te maken. Met een grote tak en een stuk touw kom je al een heel eind.

Kledingrek van ladder

Kledingrek van een ladder maken

Zo krijgen deze ladders een tweede leven als kledingrek. Naast het tentoonstellen van je kleding, is een kledingrek ook handig om je kleding aan te laten drogen. Of om kleding op te hangen wat nog niet in de wasmachine hoeft na één keer dragen. Zo is een kledingrek niet alleen mooi, maar ook nog praktisch.

Bronnen: Nordic daysHomeditSmall spacesBabbleFlindersSmall SpacesBloglovinInrichting huisSea Of Gira SolesRetail design blogBloglovinvtwonenA Pair and a Spare DIY en Apartment Therapy.

Laat een reactie achter