Je leefruimte van je tuin optimaliseren! Hoe doe je dat?

Buitenplaats

De zomer komt eraan! Om het zomergevoel te vergroten willen we allemaal graag zoveel mogelijk buiten zijn. De periode van; de hele dag je tuindeuren open hebben, ’s ochtends beginnen met een bakje koffie buiten op het terras, ’s middags genieten van een lange lunch en s’ avonds nagenieten van de dag tijdens een warme zomeravond. Dit is iets waar we allemaal vast naar uitkijken..

Je tuin optimaal benutten? Gebruik je tuin als verlengstuk van je interieur.

Het is dan van belang om na te denken welke sfeer je buitenhuis moet krijgen. Hierbij kan je bijvoorbeeld letten op de kenmerken van je interieur binnenshuis. Wanneer je elementen van hier meeneemt naar buiten creëer je een eenheid en samenhang van je binnen en buiten huis.

De eenheid vergroot je door het gebruik en keuze van je meubels bewust te kiezen. Denk na hoe je de meubels positioneert. Bijvoorbeeld door je terrastafel iets wat te verschuiven zodat je een vrije doorkijk hebt naar buiten toe. Zo vergroot je het ruimtelijke effect en heb je een ruime doorgang naar buiten toe. Maak gebruik van dezelfde materialen, je kan bijvoorbeeld schilderingen of een ontwerp van een steen herhalen bij het inrichten van je terras en tuin.

Tegelpatroon in de tuin

Beplanting is een belangrijk en niet te vergeten onderdeel van je ontwerp. De keuze van je beplanting is essentieel voor het vergroten van de eenheid. Kies bijvoorbeeld voor lichte grassoorten of een mooie lavendelkleurige plant om deze specifieke kleur terug te laten komen.

Natuurlijke materialen in de tuin

Kies buitenhuis voor mooie luchtige materialen. Zoals rieten stoelen of een vrolijke hangmat. Deze natuurlijke materialen geven een ruimtelijk en natuurlijk gevoel. Een ander voordeel is dat ze gemakkelijk te onderhouden en te verplaatsen zijn.

Tuin met overkapping

Serre van hout

Bij Tuinmaximaal  zijn ze gespecialiseerd in het optimaliseren van je tuin, de naam zelf zegt het al. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping of mooie glazendeuren. Neem eens een kijkje op de website om nog meer inspiratie op te doen!

Een reactie op “Je leefruimte van je tuin optimaliseren! Hoe doe je dat?

Laat een reactie achter