Kersttrends 2022

Kerstboom met kerstbal figuren

Het is al bijna weer zover, de gezellige decembermaand staat voor de deur. Hoogste tijd om de kersttrends 2022 met je door te nemen. Misschien heb je de kerstboom zelfs al wel staan. Wij laten je zien wat de trends van dit jaar zijn en hopen je te inspireren voor de komende feestmaand. Wij kunnen niet wachten om de kerstdecoratie en kerstversiering op te hangen en beginnen nog voor Sinterklaas met de kerstboom. We zijn benieuwd welke trend jij dit jaar in huis haalt en of jouw kerstboom al staat te pronken in huis?

Over de top kersttrend 2022

Al een aantal jaren zien we steeds meer unieke kerstballen en ornamenten in de winkels liggen. In 2017 schreven we al een blog over deze kersttrend. Wederom is dit een kersttrend van 2022. Van regenboog kerstbal tot felgekleurde lippenstift of dieren. Alles is mogelijk bij deze trend en niets is te gek. Hoe meer kleur hoe beter!

Kerstboom met ornamenten

Omdat deze bijzondere kerstballen vaak ook een aparte vorm hebben is een kunstkerstboom hiervoor het handigst. Deze kan je namelijk buigen zodat je alle kerstbal figuren een mooie plek in de boom kan geven. Daarnaast zijn deze ornamenten vaak van glas en daardoor kwetsbaar. Een echte kerstboom gaat vaak hangen en dit geeft meer risico op het stuk vallen van je zo unieke kerstbal. Het leuke aan deze trend is dat je herinneringen in je boom kunt hangen en ieder jaar een passend ornament uitzoekt.

Het merk Vondels heeft een uitgebreide collectie unieke kerstballen en ornamenten.

Shop kerstornamenten bij Fonq

Zelf je kerstversiering maken in 2022

Een andere kersttrend van 2022 is het zelf maken van je eigen versiering. Dit kan heel eenvoudig met bijvoorbeeld papier of karton. Maar ook wol is hier geschikt voor. Zo kun je met wol je eigen pluizige kerstbal maken. Een low budget manier om je kerstoom te versieren. Ben je een echte liefhebber van zoetigheid? Dan hang je er gewoon kerstkransjes en gebakken koekjes in! Vergeet niet om tijdens het bakken een gat in koekjes uit te sparen om er een touwtje door te rijgen. Heb je niet zoveel zin (of tijd) om aan de slag te gaan, dan zijn er ook genoeg low budget versieringen te koop bij onder andere de Action.

Kerstboom met papieren versiering

Eenvoud en rust

Ben je geen fan van al die drukke ornamenten en bonte kleuren? Niet getreurd, dan is deze kersttrend jouw redding! De eenvoudige trend past goed bij interieurs met Scandinavische invloeden en staat prachtig tegen een gekleurde muur. Deze kersttrend pas je toe door te kiezen voor één kleur. Dit kan een natuurlijke en neutrale tint zijn, denk hierbij aan hout of papier. Wil je het helemaal eenvoudig houden, ga dan net als in dit voorbeeld voor enkel kerstboomverlichting. Met cadeautjes onder de boom ingepakt in dezelfde kleurtonen maak je er alsnog een feestje van!

Kersttrends voor 2022

We zijn benieuwd naar welke kersttrends 2022 jouw voorkeur heeft! Laat je het weten in een reactie? En natuurlijk wensen we je een hele fijne kerst toe.

 

 

 

Laat een reactie achter