Knus kokkerellen met een gashaard in de keuken

Gashaard in de keuken

Het nieuwe jaar is begonnen met een koude periode. En dit betekent dat het weer hoog tijd is om de haard aan te steken. Je denkt al gauw aan het neerploffen op de bank, terwijl je het vlammenspel bekijkt en de benen languit strekt op de salontafel. Maar heb je al eens gefantaseerd over een gashaard in de keuken? Tijdens het kokkerellen de sfeervolle haardvuur voelen van jouw eigen haard. Geen gekke gedachte toch?

Geen discussies meer over wie er vanavond gaat koken. Met een gashaard is het koken leuker dan ooit geworden. En het mooie is, dankzij het ruime aanbod aan haarden is voor iedere keukenstijl of persoonlijke smaak de ideale haard te vinden. In dit artikel heb ik de stijlen beperkt tot een modern en landelijk interieur. Met deze twee interieurstijlen in het achterhoofd ging ik op zoek naar knusse keukens met een gashaard.

Gashaard in een moderne keuken

Waarom een gashaard vraag je je af? Deze vraag kunnen we met één woord beantwoorden, namelijk eenvoud. Met de afstandsbediening regel je nauwkeurig het vermogen van de vlammen. En met een simpele druk op de knop, vanaf de eettafel of kookstel, schakel je de haard eenvoudig aan of uit. Met een gashaard richt je je volledig op het bereiden van jouw maaltijd.

Gashaard in een moderne keuken

Landelijke keuken

Net als ieder meubelstuk is ook het uiterlijk van de haard sterk afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en interieur. De ene vindt een zichtbare haardkader mooi, de ander wilt de omlijsting strak weggewerkt zien. Het laatste is typerend voor een Faber gashaard. Het stalen kader is nauwelijks zichtbaar, zodat de nadruk wordt gelegd op het vuurbeeld.

En wil je graag de muren intact houden? Dan kun je nog altijd kiezen om de haard in een ombouw te plaatsen, zodat het vuur dieper in de ruimte komt. Voor de ultieme ontspanning creëer je naast de haard een knusse zithoek.

Landelijke keuken met gashaard

Ook bij een landelijke keuken geldt: door handig gebruik te maken van landelijke meubels en accessoires, creëer je de illusie alsof je een echte houthaard in de keuken hebt. Denk aan een houten eettafel en een gewei boven de haard. Of leg een schapenvacht over de stoel. Maak vooral gebruik van jouw eigen creativiteit om een landelijk sfeer op te roepen.

Met de afstandsbediening regel je nauwkeurig het vermogen van de vlammen. Zoals met een mooie Bellfires gashaard.

Inzet haard van Bellfire

Benieuwd geworden hoe een gashaard in jouw keuken staat? Bij Haardenexpert kun je terecht voor een 3D-ontwerp, zodat je precies voor ogen hebt hoe de plaatsing eruit ziet. Daarnaast ben ik zeer nieuwsgierig naar jouw voorkeur, een gashaard in een moderne of landelijke keuken? Laat het me weten door hieronder een reactie te plaatsen!

Laat een reactie achter